Νέα περίεργη δημοσκόπηση από το ΕΛΙΑΜΕΠ

Το ίδρυμα έχει βαλθεί να μας αποδείξει (γιατί άραγε) ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων

Must Read

Συνεχίζει τα «παιχνίδια» του το ΕΛΙΑΜΕΠ, με… κοινές δημοσκοπήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία προς άγραν εντυπώσεων. Όπως ανακοίνωσε το γνωστό ίδρυμα, η τρίτη κοινή δημοσκόπηση που έγινε σε Ελλάδα και Τουρκία αποτυπώνει τις απόψεις και τις παραστάσεις της ελληνικής και της τουρκικής κοινής γνώμης όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς γιατί το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν κάνει κοινές δημοσκοπήσεις με την… Ιταλία ή τη Σερβία, αλλά επιλέγει να δει κατά πόσο ομοιάζουν και σε τι ακριβώς διαφέρουν οι κοινές γνώμες σε Ελλάδα και Τουρκία. Στη συγκεκριμένη έρευνα διαπιστώνεται η «δυσπιστία» Τούρκων και Ελλήνων έναντι των θεσμών της Δύσης, καθώς, όπως τονίζεται, το 58,5% των Ελλήνων και το 55,3% των Τούρκων θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τη γείτονα εις βάρος της πατρίδας τους.

Σημειώνεται δε ότι τα ποσοστά αυτά μειώνονται κατά τι όταν η ερώτηση αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 47,4% των Ελλήνων και το 50,3% των Τούρκων θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τη γείτονα εις βάρος της πατρίδας τους, ενώ μόλις το 26,2% των Ελλήνων και το 17,6% των Τούρκων θεωρούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας φυσικός εταίρος στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και η παρουσία τους στην Ευρώπη συμβάλλει στην ειρήνη.

Τώρα, τι ακριβώς σηματοδοτεί όλη αυτή η σχετική σύμπτωση απόψεων που αναδεικνύεται μέσω της συγκεκριμένης έρευνας, είναι κάτι που λογικά στο επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να μας εξηγήσουν οι ιθύνοντες του ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι δε κακές γλώσσες που θα τρέξουν να ισχυριστούν ότι όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα έπρεπε να μπουν σε έναν απευθείας διάλογο για να λύσουν όλες τις μεταξύ τους διαφορές, αφού οι κοινές γνώμες των δύο χωρών είναι τόσο δύσπιστες προς τη Δύση και δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται ακόμη. Το δε γεγονός ότι αυτό ακριβώς ζητά και ο Ερντογάν δεν σημαίνει τίποτε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This