Μίνι Ιράν θέλουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στη Θράκη!

Συντάκτης: Newsroom

Ο Τσαβούσογλου ζητά την εκλογή μουφτήδων με καθολική ψηφοφορία - Έωλοι οι ισχυρισμοί του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης

Η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι συνήθως συστηματική, συνεπής και προβλέψιμη. Οχι πάντοτε και εύστοχη, όμως. Αυτό αποδεικνύει η έμπλεη εκνευρισμού ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εκλογή των θρησκευτικών λειτουργών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, των λεγομένων μουφτήδων.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής Πολιτείας έπιασε στον ύπνο της την άγκυρα, η οποία σχεδιάζει μετά τον θάνατο του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε να επαναλάβει το αποτυχημένο πείραμα του 1990 και να επιχειρήσει την άμεση εκλογή μουφτή με καθολική ψηφοφορία από όλα τα μέλη της μειονότητας της Θράκης. Για τον σκοπό αυτόν, μάλιστα, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή κ. Ομέρογλου συγκαλεί αυτές τις ημέρες διαρκείς συσκέψεις με τη συμμετοχή και βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το απονενοημένο διάβημά της. Το οποίο συνδέεται, βεβαίως, και με την πάγια τακτική της στο θέμα αυτό αλλά και με τις εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς με την πρόσφατη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακινεί ένα θέμα που συγκινεί τη θρησκευτική εκλογική βάση του προέδρου Ερντογάν.

Θέτει, επίσης, εκ νέου ζήτημα παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάννης, την αναθεώρηση της οποίας επιδιώκει ο πρόεδρος Ερντογάν. Επίσης με εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες και με στόχο να αποδράσει από την κληρονομιά του Κεμάλ το 2023, όταν θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης και 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ολα αυτά, όμως, δεν αναιρούν το βασικό πολιτικό γεγονός: στον 21ο αιώνα η Αγκυρα επιχειρεί με την άμεση εκλογή μουφτή να εγκαθιδρύσει δημοκρατία ιρανικού τύπου σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κάτι το οποίο απορρίπτεται πλέον όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν συνείδηση του τι σημαίνει αυτό, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες έχουν πάψει να κάνουν αναφορά στο ζήτημα της εκλογής μουφτή στις ετήσιες εκθέσεις θρησκευτικής ελευθερίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό που δεν καταλαβαίνει, λοιπόν, ο κ. Τσαβούσογλου είναι ότι με την πολιτική αυτή θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οχι απλώς σε ελληνικό. Και όλα όσα ψευδώς αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο του θα καταστούν μπούμερανγκ.

Η βασική κατηγορία που απευθύνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελληνική Δημοκρατία είναι ότι παραβιάζει το άρθρο 40 της Συνθήκης της Λωζάννης το οποίο ορίζει ότι η μειονότητα ρυθμίζει μόνη της τις θρησκευτικές υποθέσεις της. Μόνο που ο νέος νόμος δεν παραβιάζει το άρθρο αυτό. Αντιθέτως.

  • Πρώτον, διότι καθιερώνει μία διαδικασία εκλογής μουφτή την οποία εποπτεύει όχι κρατικός υπάλληλος, όπως στο παρελθόν ο νομάρχης, αλλά ο εκάστοτε μουσουλμάνος τοποτηρητής της Μουφτείας.
  • Δεύτερον, διότι στο ευρύ συμβουλευτικό Σώμα υπόδειξης μουφτή μετέχουν 33 ιμάμηδες και θεολόγοι από τη μουσουλμανική μειονότητα αποκλειστικά.
  • Τρίτον, διότι σε αντίθεση με το μοντέλο πολιτικού μουφτή πολιτικού Ισλάμ, ο οποίος έχει ισχύ μεγαλύτερη και από τους βουλευτές, καθώς σχεδιάζεται να προκύπτει από καθολική ψηφοφορία (αυτό λανσάρει η Αγκυρα), το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε το Κοινοβούλιό μας προβλέπει μία σειρά από ασυμβίβαστα που δεν επιτρέπουν την καθʼ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του μουφτή στην πολιτική ζωή, αντιθέτως ενθαρρύνουν τον περιορισμό του στα εξόχως σοβαρά θρησκευτικά του καθήκοντα. Τα κωλύματα αυτά, τα οποία ισχύουν και για τους θρησκευτικούς λειτουργούς, ηγέτες της πλειονότητας, μητροπολίτες, προβλέπουν την απαγόρευση της συμμετοχής τους σε πολιτικά κόμματα με την ιδιότητα του μέλους, την απαγόρευση να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα. Παρεμπιπτόντως, το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ελληνικής Πολιτείας προβλέπει, επίσης, στο συμβουλευτικό Σώμα υπόδειξης του μουφτή τη συμμετοχή των γυναικών σε αντίθεση με το αναχρονιστικό καθεστώς της Αγκυρας, η οποία απέρριψε στο παρελθόν, αλλά απορρίπτει και τώρα τη συμμετοχή των γυναικών στην ψηφοφορία για την εκλογή μουφτή.
  • Τέταρτο και σημαντικότερο: το νέο νομοθετικό πλαίσιο δεν παραβιάζει το άρθρο 40 της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο μουφτής στην Ελλάδα -και με τη συναίνεση της μουσουλμανικής μειονότητας- έχει δικαστικές αρμοδιότητες, καθώς, εφόσον του ζητηθεί από μέλη της μειονότητας, εφαρμόζει τη σαρία, τον ιερό νόμο του Κορανίου, ως δίκαιο που διέπει αστικές σχέσεις των μουσουλμάνων, όπως τα διαζύγια, η κληρονομιές, η επιμέλεια ανηλίκων και άλλα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, λοιπόν, είναι ξένη παντελώς τόσο προς τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία θρασύτατα επικαλείται, ξένη προς τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και ξένη προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τυχόν, δε, απόπειρα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει, όπως σχεδιάζεται στις συσκέψεις του προξενείου, σε άμεση εκλογή μουφτή προσεχώς θα προσκρούσει στο ευρωπαϊκό πολιτικό κεκτημένο αλλά και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες συνειδητοποιούν πλέον την κερκόπορτα που επιχειρεί να ανοίξει η Αγκυρα στην Ευρώπη.

Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περιέχει μερικά ασύστολα ψέματα. Χαρακτηρίζει τη μειονότητα της Θράκης «τουρκική», ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης, με απαίτηση του επικεφαλής του τουρκικής αντιπροσωπείας δρα Ρίζα Νουρ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της την ονομάζει «μουσουλμανική». Στο γαλλικό αντίτυπό της, μάλιστα, περιέχεται ο όρος «μουσουλμανικές μειονότητες».

Οι μειονότητες

Η μειονότητα δεν είναι μία. Η ανακοίνωση, επίσης, περιέχει τον ισχυρισμό ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υιοθετεί το κείμενο που εξέδωσε η Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας. Ψευδές. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Σε σύσκεψη που έγινε στο τουρκικό προξενείο ο πρόξενος κ. Μουράτογλου επέβαλε στα μέλη της Συμβουλευτικής, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ και του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπαράν, το κείμενο που επικαλείται ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατηγορεί την Ελλάδα ότι αναμειγνύεται στις θρησκευτικές υποθέσεις της μειονότητας, ενώ ο ίδιος παραμένει άσπιλος και αμόλυντος.

Και φτάνει να επικαλεστεί ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της εκλογής των ηγεσιών μη μουσουλμανικών μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία, εξισώνοντας έτσι διά της πλαγίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τοπικούς θρησκευτικούς λειτουργούς όπως οι μουφτήδες και απειλώντας με παρέμβαση της Τουρκικής Δημοκρατίας στη μελλοντική εκλογή του νέου Οικουμενικού Πατριάρχη ως αντίποινα.

Για την ιστορία παραθέτουμε το κείμενο-μνημείο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο τον εκθέτει ασύλληπτα σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι προβλέψιμη αλλά και ευάλωτη επειδή δεν λαμβάνει υπόψη τούς ανέμους της συγκυρίας, ειδικά σε ό,τι αφορά το Ισλάμ και την αναθεώρηση των συνθηκών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με μια νομική ρύθμιση για τις Μουφτείες στη Δυτική Θράκη η Ελλάδα παραβίασε για άλλη μία φορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που έχουν την εγγύηση των διεθνών Συνθηκών, ιδιαίτερα της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης. Αυτή η νομοθεσία, που εκπονήθηκε χωρίς συνεννόηση με τους εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αγνοεί για άλλη μία φορά τους μουφτήδες που εκλέγονται από την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και, συνεπώς, τη βούληση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και την ελευθερία της θρησκείας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που έκανε χθες η Συμβουλευτική Επιτροπή της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η οποία αντικατοπτρίζει τη δίκαιη αντίδραση των συμπατριωτών μας.

Το άρθρο 40 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης παρέχει στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τις δικές της θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές – κοινωνικές οργανώσεις. Η παραβίαση αυτού του δικαιώματος από την Ελλάδα έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έχει καταγραφεί και με αποφάσεις του ΕΔΔΑ στο παρελθόν. Ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να παρέχει στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης την απαραίτητη υποστήριξη και διευκόλυνση για την εκλογή, τη διαχείριση και τη διάρθρωση των μουφτήδων της, είναι απαράδεκτο να προσπαθεί να φέρει τον μουφτή υπό τον δικό της έλεγχο, παρά τη θέληση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με αυτή τη νομική ρύθμιση η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες των συμπατριωτών μας που κατοχυρώνονται από διεθνείς συμφωνίες, και προσπαθεί να μετατρέψει τον θεσμό του μουφτή σε δομή υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η Τουρκία δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία των θρησκευτικών θεσμών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα της και στην εκλογή των ηγετών τους με τέτοιους κατασταλτικούς νόμους και πρακτικές.

Καλούμε για άλλη μία φορά την Ελλάδα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης και άλλες σχετικές συμφωνίες, και να θέσει τέλος στις πολιτικές πίεσης και εκφοβισμού έναντι της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οπως και πριν, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ομογενών μας».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κασσελάκη, η εκλεκτή του Τσίπρα και η ημερομηνία των...

Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Γεροβασίλη – Τεμπονέρα πριν λίγο στην Βουλή!

Στο απόγειο βρίσκονται οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της νέας εκλογής προέδρου του κόμματος που αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες.Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν,...

Γιάννης Απατσίδης: «Συκοφάντης ο Αδωνις»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι γνωστό πως μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο, να είναι νύχτα και να προσπαθεί να πείσει πως είναι μέρα και...

«Βόμβα» Τσίπρα τίναξε στον αέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια αγωνιώδη παρέμβαση προτρέπει ευθέως τον διάδοχό του να προσφύγει στη βάση, η οποία αγνοεί τις απόψεις του, ώστε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των μελών στο πρόσωπό του

Στην σκιά του Τσίπρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Η παρέμβαση πρόκληση και η...

Τετραπλές εκλογές για την Κουμουνδούρου - «Βρείτε μου αντίπαλο»

Μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Όσο και να επιχειρεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει την παντοδυναμία της και την αποδοτικότητά της σε όλους τους τομείς, η κοινωνία έχει αρχίσει να...

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους αγρότες της Θεσσαλίας οψέποτε!

Ο υπουργός Επικρατείας βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στον Βόλο και προανήγγειλε συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας....

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ εμφανίστηκε στην πιο έγκυρη δημοσκοπική εταιρεία

H Aφροδίτη Λατινοπούλου σχολιάζει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και δείχνει την ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ στην προτίμηση του κόσμου. Σε ανάρτησή της στο...

Επίθεση Τσακαλώτου στον Τσίπρα 

Την ευκαιρία να επιτεθεί στην Αλέξη Τσίπρα άδραξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ανακοίνωση-«κόλαφο» του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βολές για την συμπεριφορά...

Σήκωσε το γάντι για νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης μετά την παρέμβαση Τσίπρα...

Η «απάντηση» Κασσελάκη στην παρέμβαση-«κόλαφο» Τσίπρα - Αναμένεται νέο ντόμινο εξελίξεων στο σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο μήνυμα Δένδια με αποδέκτες ένθεν κακείθεν του Αιγαίου: Ό,τι είναι πέραν των 3...

Σαφές μήνυμα για τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας μας με πολλούς αποδέκτες απέστειλε εκ νέου ο Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής...

Αγρότες και μελισσοκόμοι στους δρόμους, αλλά ο Αυγενάκης είναι… ικανοποιημένος

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τη Συντονιστική Επιτροπή Μελισσοκόμων, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα...

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» ο νέος ποινικός κώδικας

Πριν από λίγο κατά πλειοψηφία «πέρασε» στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ, με το...

Ενοχλήθηκε ο Κασσελάκης από την σκληρή παρέμβαση Τσίπρα 

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την παρέμβαση-καταπέλτη του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε σε σκληρή γλώσσα για τα έκτροπα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tο «ευχαριστώ» της Καρυστιανού – Ξεπέρασαν τις 600.000 οι υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Πάνω από 640.000 υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.Οι...

Στον… πάγο το «My Style Rocks»

«My Style Rocks» ναι, αλλά next year! Από το... τηλε-μπουκέτο της επόμενης σεζόν, όπως φαίνεται, θα απουσιάζει το ριάλιτι μόδας με την Κατερίνα Καραβάτου,...

Την Τετάρτη «παραλύει» η χώρα: Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία – Τι ισχύει με ΜΜΜ

Στο έδαφος όλες οι αεροπορικές πτήσεις – Χωρίς ταξί η Αθήνα 27 και 28/2

Χάρης Ρώμας: Η σύζυγός μου είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, αν δεν είχε αποβάλει, το παιδί θα είχε τώρα τρεις πατεράδες

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου για την ψήφιση του νόμου για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και το...

Σάστισε ο Ευαγγελάτος με την αδιανόητη δήλωση του «παλαιοχριστιανού» για τον Μητσοτάκη

Αμηχανία προκάλεσε στο πλατό της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου η απίστευτη δήλωση του 45χρονου πάτερ-φαμίλια της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Σε ζωντανή...

Έξαλλος ο Κυριάκος με την ανταρσία του Νίκου Δένδια

Μείζον θέμα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από την δημόσια παρέμβαση του Νίκου Δένδια, η οποία ισοδυναμεί με ανταρσία κατά...

Ανίκανα για μεγάλα έργα τα ελληνικά ναυπηγεία!

Η έλλειψη προσωπικού, πείρας και επενδύσεων, σε συνδυασμό με τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, τα καθιστούν ανέτοιμα για τη συμπαραγωγή φρεγατών κλάσης Constellation

Αδιανόητη πρόκληση της Κ. Σακελλαροπούλου!

Άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του θεσμού έγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στα Ιωάννινα. Μια πραγματική πρόκληση κατά...

Περιστέρι: Ο πατέρας που βίαζε τις κόρες του έβγαινε μετά στην τηλεόραση – «Δίνω αγώνα»

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών στο Περιστέρι, από τον ίδιο τους τον πατέρα.Οι δύο αδερφές ζούσαν τον...

Γαλάζια «εξέγερση» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου!

Το αντάρτικο των γαλάζιων βουλευτών στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, φαίνεται ότι δεν είναι κάτι παροδικό.Πρακτικά, η κυβέρνηση...
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ