Την άγνοια του Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις τόνισε ο Οικονόμου

«Δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων» - Γιατί η χρήση πληθυντικού;

Must Read

Η εμφάνιση του Γιάννη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ ως προπομπός της αναμενόμενης δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, δεν ξέρουμε αν έκανε τα πράγματα καλύτερα, ή χειρότερα για τη στάση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αν ο κ.Μητσοτάκης ήξερε για την υπόθεσης της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αυτή δεν θα γινόταν:

«Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας. Αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για πιθανή παρακολούθηση και άλλων προσώπων, απάντησε: «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά. Θα κάνουμε αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο».

https://twitter.com/Marka2_/status/1556533466736590848

Με τα όσα είπε ο κ.Οικονόμου παρουσίασε μια ΕΥΠ… αναρχοαυτόνομη που δρούσε μόνη της ανεξέλεγκτα και αυτό παρότι υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό (με δική του απόφαση).

Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός εξαπατήθηκε, αγνοήθηκε, έχει χάσει τον έλεγχο των υφισταμένων του; Τι ακριβώς εννοούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιμένει σήμερα «μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος ως απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από ‘ευθιξία’. Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην επιλογή ανάμεσα στο ‘εγκέφαλος του σκανδάλου’ ή ‘ανέμελος παραθεριστής’ επιλέγουν το δεύτερο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς», σημείωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως ‘ξένες δυνάμεις’ ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε».

«Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;», ανάφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This