Αλαλούμ στο εσωτερικό της κυβέρνησης – Το Μαξίμου «άδειασε» τον Άδωνι για το ωράριο καταστημάτων

«Μπλόκο» στον Άδωνι για τη μείωση του ωραρίου των καταστημάτων προτού καν συναντηθεί με τους φορείς

Must Read

Αναβρασμός και χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους υπουργούς να τσακώνονται με βουλευτές και το Μαξίμου να μπλοκάρει… υπουργούς.

Μετά την κόντρα Γεωργαντά – Μαντά στη Βουλή, τα πικρόχολα σχόλια βουλευτών που ακούστηκαν χθες για το επετειακό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα βλέπουμε το Μαξίμου να «αδειάζει» με κυβερνητικές πηγές τον Άδωνι Γεωργιάδη για το ωράριο των καταστημάτων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο υπήρχε πρόταση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ζητώντας αυτοσυγκράτηση από τις επιχειρήσεις, θα πρότεινε σήμερα στη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων που εκπροσωπούν συνολικά το λιανεμπόριο, ΕΣΕΕ και ΣΕΛΠΕ, να μειωθεί το ωράριο στα καταστήματα κάποιες ώρες τον χειμώνα. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μείωση κατά 2 ώρες ημερησίως προκειμένου να μειωθεί κατά 5%-7,5% η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο το Μαξίμου διαρρέοντας κυβερνητικές πηγές, διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν να εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων, ως υποχρεωτικό μέτρο. «Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στο ωράριο στα καταστήματα» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα».







Τι λένε οι εμπορικοί σύλλογοι

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζει το θέμα για ωράριο στα καταστήματα και αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο να έχει καταλήξει σε πρόταση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, τόνισε ότι «οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια», είπε, παραθέτοντας, όμως, τέσσερις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του μέτρου και ζητώντας επιπλέον μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών είναι το μέτρο να μην έχει εθελοντικό, αλλά υποχρεωτικό χαρακτήρα και να περιλάβει και τα σούπερ μάρκετ, ώστε να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός και να ισχύσει ευέλικτο ωράριο ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Ήδη, μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές ώρες, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Η πρόταση είναι από την ερχόμενη Δευτέρα, 10/10, το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν κλείνουν τα σούπερ μάρκετ δύο ώρες νωρίτερα, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να γίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σημαντικό ποσοστό. Ωστόσο, οι μεγάλες αλυσίδες δεν φαίνεται να συμφωνούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This