«Η Εύα Καϊλή γνώριζε για τα χρήματα και την πηγή τους» – Τι φέρεται να κατέθεσε ο Φ. Τζιόρτζι, σύμφωνα με την «Le Soir»

Είπε πως η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το 2018 με καθορισμένες αμοιβές - Η Καϊλή τηλεφώνησε στον πατέρα της μετά την σύλληψή της αναφέρει η La Repubblica

Must Read

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το σκάνδαλο Qatargate το οποίο έχει προκαλέσει τεράστιο «πονοκέφαλο» στο Ευρωκοινοβούλιο. Με σημερινά τους δημοσιεύματα η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica φέρνουν στο φως στοιχεία από την κατάθεση του συζύγου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πως δρούσε το κύκλωμα καθώς και τις πρώτες αντιδράσεις της πρώην Ευρωβουλευτού όταν συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της», φέρεται να είπε ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με την Le Soir, σε μια προσπάθεια να την αθωώσει.

Όσο για το πως ξεκίνησε η δράση του κυκλώματος ο Τζιόρτζι, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, είπε ότι όλα έγιναν το 2018 όταν ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής και «εγκέφαλος» Αντόνιο Παντσέρι ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Παντσέρι συμφώνησε με τον Υπουργός Άμυνας του Κατάρ σχετικά με το lobbying για την χώρα.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται η βελγική εφημερίδα ο Τζιόρτζι ανέφερε πως η δράση επίσημα ξεκίνησε στις αρχές του 2019.

«Είχαμε καθορίσει τις αμοιβές, τις οποίες δυσκολεύομαι να θυμηθώ, για τις παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά».

Οι αντιδράσεις της Εύας Καϊλή

Η εφημερίδα La Republica αναφέρεται σε όσα είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την σύλληψή της.

«Μετά τη σύλληψη του συντρόφου μου μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί είχε συλληφθεί. Βρήκα τη βαλίτσα με τα χρήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, οπότε τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου. Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα από τον Παντσέρι που φύλαγε ο σύντροφός μου. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα», φέρεται να είπε.

Όσο για τα τηλεφωνήματα που έκανε: «Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι».

Η ίδια όπως φέρεται να είπε άνοιξε τη βαλίτσα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερε ότι ο  Τζιόρτζι φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπήρχε και μια άλλη βαλίτσα με χρήματα στο σπίτι η οποία ήταν  για την αγορά του διαμερίσματος στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη La Repubblica το δάνειο  ήταν στο όνομα της Εύας Καϊλή και τα μετρητά, περίπου 50-60 χιλιάδες ευρώ ήταν η συνεισφορά του συντρόφου της.

Υπενθυμίζεται ότι η La Repubblica έφερε στο φως γωτογραφίες-ντοκουμέντο, από τις κάμερες του ξενοδοχείου Steigenberger στις Βρυξέλλες, με τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δυο Ιταλοί να κουβαλάνε βαλίτσες, στις οποίες πιθανολογείται ότι υπήρχαν λεφτά.

Βαλίτσες και χαρτοφύλακες που έμπαιναν άδειοι και έβγαιναν γεμάτοι λεφτά, από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ενώ σε κάποια ακριβή σουίτα βρίσκονταν αξιωματούχοι του Κατάρ. Κάπως έτσι, όλα δείχνουν ότι γινόταν η μεταφορά των χρημάτων, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντα από τις κάμερες του ξενοδοχείου Steigenberger, που φέρνει στο φως η La Ρepubblica, από τη συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο οποίος μάλιστα είχε μαζί του τη μικρή του κόρη σε καρότσι.

Δείτε επίσης:

Εύα Καϊλη: Γιατί απαγορεύεται να δει την κόρη της;

Qatargate: Αγωνία στην Ελλάδα για τα επόμενα ονόματα που θα αποκαλυφθούν!

Κύρτσος: «Τα έχουν χάσει στην Ευρωβουλή με τις δραστηριότητες της Καϊλή»

Qatargate: «Η Εύα Καϊλή ζει έναν εφιάλτη στη φυλακή, μια καταστροφή γιατί είναι αθώα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This