Γιατί δεν θα προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» ο Ερντογάν – Παρέμβαση Παυλόπουλου για τα ελληνοτουρκικά

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικά μόνο μία διαφορά. Αυτή λέγεται νησιωτική υφαλοκρηπίδα»

Must Read

Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε μέσω του ΑΝΤ1 ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για τη μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία, ενώ εξήγησε και γιατί εκτιμά πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικά μόνο μία διαφορά. Αυτή λέγεται νησιωτική υφαλοκρηπίδα. Όταν για τα άλλα ζητήματα που λέει η Άγκυρα ότι δεν είναι έτοιμος να υποχωρήσει, όταν του εξηγούμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχει κάτι να περιμένει γιατί εμείς έχουμε μόνο μία διαφορά και αυτό γίνει ρητό, τότε δεν θα μπορεί παρά να υποχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Αποφεύγει το θερμό επεισόδιο όχι επειδή δεν του αρέσει γιατί αυτό θα σημάνει την ολική ρήξη με τη Δύση», επισημαίνοντας σε εκείνο το σημείο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και έτοιμες και ισχυρές.




Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο τέως ΠτΔ ξεκαθάρισε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο με μία λύση μέσα από αυτό το πλαίσιο θα δοθεί τέλος στο ζήτημα, παρά τα όσα προσπαθεί η Τουρκία».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε και την περιβόητη διπλωματία των σεισμών λέγοντας για τον Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θα αλλάξει η νοοτροπία του. Απλά θα υπάρχουν κάποιες πιο ήρεμες περίοδοι» και πως «ο Ερντογάν δεν μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων, όμως είναι μια νέα εποχή».

Σχετικά με τον προσανατολισμό του Ερντογάν προς Ανατολάς, ο κ.Παυλόπουλος είπε: «Προσπαθεί να αντλήσει χρήματα από το Κατάρ. Είναι στραμμένος προς την Ανατολή, το ΝΑΤΟ θα το βλέπει ως μέσο απειλής για να παίρνει F-35 κτλ και την Ευρώπη την βλέπει ως μέσο για να παίρνει επιχορηγήσεις και κονδύλια. Η Δύση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τέτοιους εκβιασμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This