Μεγάλη υποκρισία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με αόριστα ευχολόγια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κύμα αισχροκέρδειας. Ο λαός έχει ανάγκη από άμεσες και δραστικές λύσεις

Must Read

Ο καύσωνας βρίσκεται επί θύραις, αλλά οι χρεώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν «πάρει φωτιά» εδώ και καιρό. Ωστόσο, ενώ οι αυξήσεις (που σε περιπτώσεις έχουν πλησιάσει ακόμα και το 40%) είναι γνωστές, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη για αυτό το θέμα, στην οποία θα συμμετέχουν το υπουργείο Ναυτιλίας και εκπρόσωποι της ναυτιλίας. Στόχος της σύσκεψης είναι, όπως δήλωσε, «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του κινήθηκε στο ίδιο «κλίμα» με τον κ. Σκέρτσο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε: «Το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση». Με δηλώσεις τέτοιου τύπου και αόριστα ευχολόγια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το κύμα αισχροκέρδειας. Ο λαός έχει ανάγκη από άμεσες και δραστικές λύσεις.

Ενα από τα παραδείγματα της παρανοϊκής κατάστασης που επικρατεί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και γενικότερα με τον πολύπαθο τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα, περιέγραψε αναγνώστης της «δημοκρατίας», ο οποίος προμηθεύτηκε εισιτήρια για μερικές διαδρομές (όλα ήταν τα φθηνότερα που μπορούσε να αγοράσει): ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Πειραιά για Σαντορίνη κόστισε 64 ευρώ, ενώ το αεροπορικό Αθήνα – Σαντορίνη 45 ευρώ. Ωστόσο, το πιο εξωφρενικό απ’ όσα περιέγραψε στην εφημερίδα μας είναι πως το φθηνότερο εισιτήριο για τον πλουν Σαντορίνη – Ιος, ο οποίος διαρκεί μόλις 40 λεπτά, κοστίζει 59 ευρώ!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι πλοιοκτήτες και μέτοχοι ακτοπλοϊκών εταιριών έχουν βρει τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και κάνουν πάρτι με τις χρεώσεις των εισιτηρίων και η Πολιτεία θυμήθηκε να παρέμβει όχι απλώς στο… παρά πέντε του θέρους, αλλά στο και πέντε.

Ο λογαριασμός, όπως πάντα, πηγαίνει σ’ εκείνους που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πληρώσουν για να επιβιβαστούν σ’ ένα από τα πλοία της γραμμής για να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών κοντά στη θάλασσα. Αυτή την άχαρη ιστορία την έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν βαριούνται να την επαναλαμβάνουν όσοι κερδίζουν απ’ αυτήν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This