Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με διοικητές ΥΠΕ και ΕΚΑΒ για τον συνεχιζόμενο καύσωνα

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από όλους να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα

Must Read

Με τον καύσωνα να μην σκοπεύει να υποχωρήσει κατά τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Υγείας σήμανε νέο συναγερμό, με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πραγματοποιεί νωρίτερα σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών που είναι αρμόδιοι για τα νοσοκομεία και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στόχος της σύσκεψης ήταν να τεθούν σε απόλυτη ετοιμότητα και κινητοποίηση οι υγειονομικές αρχές, με τον υπουργό Υγείας να δίνει μια σειρά από οδηγίες στα στελέχη του ΕΣΥ. «Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να είναι σε επαγρύπνηση, ως ακολούθως:

  • Να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων και αλληλοβοήθεια εάν χρειασθεί
  • Να ελέγξουν όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων τα αποθέματα σε καύσιμα, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι γεννήτριες εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος
  • Να ελεγχθεί η ομαλή λειτουργία των κλιματιστικών, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς από τη ζέστη. Να σημειωθεί ότι σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις καύσωνα, ολόκληρα νοσοκομεία έμεναν χωρίς κλιματισμό για τους ασθενείς, επιβαρύνοντας την κατάστασή τους.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο υπουργός φέρεται να τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί η μεγαλύτερη δυνατή δύναμη και να βγούνε στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερα ασθενοφόρα. Όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr, οι Διοικητές των διαφόρων ΥΠΕ έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους διοικητές των νοσοκομείων που ελέγχουν, προκειμένου να τους ζητήσουν να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This