All you need is film: Το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» επιστρέφει για 11η συνεχόμενη χρονιά!

Από 14 έως και 20 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Ριβιέρα»

Must Read

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» επιστρέφει από σήμερα και για μία ολόκληρη εβδομάδα, στο καθιερωμένο ραντεβού του στον υπέροχο θερινό κινηματογράφο «Ριβιέρα».

Η… λαοφιλής διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, νοσταλγώντας έως και τις celluloid κόπιες, δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας που αναπολεί τη γνήσια ψυχαγωγία του θερινού σινεμά αλλοτινών εποχών. Το πρόγραμμα των φετινών προβολών θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Πέμπτη 14 έως και την ερχόμενη  Τετάρτη 20 Ιουλίου, πίνοντας Βίκος Cola, με δεκατέσσερις τίτλους, κλασικούς, σπάνιους ή και παραγνωρισμένους, που θα άξιζε να έχετε παρακολουθήσει σε μεγάλη οθόνη… εκεί έξω.

Ας μάς τα πει, όμως, καλύτερα, με δικά του λόγια, ο διοργανωτής, Ηλίας Φραγκούλης, διευθυντής του freecinema.gr:

«Από κάτι που ξεκίνησε (συμπαντικά) τυχαία και… εντελώς ξαφνικά, το καλοκαίρι του 2012, φτάσαμε αισίως στην ενδέκατη χρονιά του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, του πιο αγαπημένου «τέκνου» (μου) που προέκυψε αμέσως μετά τη δημιουργία του freecinema.gr, ενός κινηματογραφικού site το οποίο θεωρώ πως υπερασπίζεται με ήθος (για να μην πω και μοναδικά) την αλογόκριτης κι ελεύθερης άποψης φιλμική κριτική στην Ελλάδα.

Επί σειρά ετών δίχως οικονομικούς πόρους, τις όποιες κρατικές επιχορηγήσεις, με σχεδόν ανύπαρκτο publicity (αγάπη μόνο από τον κλάδο των συναδέλφων…) και αποκλειστική βοήθεια από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ άντεξε χάρη στο πρόγραμμα των ταινιών που παρουσίαζε, προσελκύοντας το κοινό με επιλογές αγαπημένων, όχι και τόσο «κουρασμένων» από επαναλήψεις φιλμ ή και κάποιων που έπρεπε να μάθει (ή να θυμηθεί) περισσότερος κόσμος. Με περίσσια συγκίνηση για τη φιλοξενία του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ, για έκτη χρονιά φέτος. Ένα θερινό σινεμά στο οποίο αισθάνομαι ότι «μεγάλωσα» ως θεατής, μαθαίνοντας ακριβώς αυτό το «είδος» των φιλμ ρεπερτορίου.

Σταδιακά, στράφηκα περισσότερο προς το διάστημα μεταξύ της δεκαετίας του ’30 έως και εκείνης του ’70, παρατηρώντας το ενδιαφέρον των θεατών για παλαιότερες ταινίες, τα κύματα συγκίνησης στις προβολές, τα δάκρυα, τα γέλια και τα χειροκροτήματά τους. Εκεί βρίσκει κανείς την αληθινή δύναμη του σινεμά. Που καλύπτει ιδανικά την ανάγκη μας να… «φύγουμε»! Αρκούν οι ταινίες, αρκεί η ψυχαγωγία που προσφέρουν, αρκεί η εμπειρία του να τα μοιράζεσαι όλα αυτά με άλλους ανθρώπους τριγύρω σου. Από τις 14 έως και τις 20 Ιουλίου, λοιπόν, ότι κι αν συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο, όσα κι αν μας φέρει η ζωή, εμείς… ας έχουμε τα φιλμ».

Πληροφορίες:

  • κινηματογράφος Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια)
  • προσοχή στις ώρες έναρξης (διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διάρκειες των φιλμ)
  • γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ
  • διοργάνωση freecinema.gr

Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά στο freecinema.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This