Σκευάσματα κατά της αρθρίτιδας «ασπίδα» για όσους νοσούν από Covid-19

Must Read

Ελπίδα για την αποτροπή του κινδύνου θανάτου από τον νέο κορωνοϊό προσφέρουν δύο φάρμακα που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν κατά της φλεγμονής της αρθρίτιδας.

Πρόκειται για τα ανοσοτροποποιητικά tocilizumab και sarilumab, τα οποία, όπως έδειξαν οι σχετικές κλινικές δοκιμές στο πλαίσιο της μελέτης Remap-Cap, μπορούν να μειώσουν κατά τουλάχιστον επτά μέρες κατά μέσο όρο την παραμονή των ασθενών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κατά 27% τον κίνδυνο θανάτου.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Imperial College Λονδίνου και Ουτρέχτης που συμμετείχαν στη μελέτη και δεν έχουν κάνει ακόμα τη σχετική δημοσίευση ανέφεραν πως είναι τα πρώτα ανοσοτροποποιητικά φάρμακα που βρέθηκαν να έχουν αποτέλεσμα σε σοβαρά νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό, ερχόμενα να προστεθούν στα θετικά αποτελέσματα του αντιφλεγμονώδους στεροειδούς δεξαμεθαζόνης.

Για «πραγματικά και σημαντικά ευρήματα, που ελπίζουμε να βελτιώσουν τις θεραπείες των νοσηλευόμενων ασθενών» έκανε λόγο ο καθηγητής του Imperial Άντονι Γκόρντον, επικεφαλής του βρετανικού σκέλους των τυχαιοποιημένων και ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών σε συνολικά 800 ασθενείς σε ΜΕΘ έξι χωρών. «Για κάθε 12 ασθενείς που θεραπεύεις με αυτά τα φάρμακα περιμένεις ότι θα σώσεις μια ζωή. Μιλάμε για σημαντικό όφελος» δήλωσε ο Γκόρντον.

Τα tocilizumab και sarilumab παράγονται από αντισώματα που μπλοκάρουν την ιντερλευκίνη-6, μια πρωτεΐνη η οποία ενισχύει την ανοσιακή αντίδραση και μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», στρέφοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στον ίδιο τον ασθενή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This