Αλαλούμ για την 4η δόση των εμβολίων!

Κυκεώνας δηλώσεων για την τέταρτη δόση

Must Read

«Βραβείο» προχειρότητας, επιπολαιότητας και κακού σχεδιασμού διεκδικεί η κυβέρνηση για το πρωτοφανές μπάχαλο που έχει δημιουργήσει αναφορικά με τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Φυσικά, υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος άνοιξε πρώτος τη συζήτηση για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης τον Σεπτέμβριο, αλλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, επισημαίνοντας όμως πως δεν έχει… επαρκή δεδομένα για την ωφέλεια των εμβολίων!

Στον κυκεώνα δηλώσεων και αντιπαραθετικών εισηγήσεων για τον χρόνο και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες κάποιος πρέπει να προχωρήσει στη χορήγηση της τέταρτης δόσης, ο υπουργός Υγείας έδωσε εξηγήσεις που εντείνουν ακόμη περισσότερο το αλαλούμ.

«Για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες υπάρχει ισχυρή σύσταση να πάνε να το κάνουν. Αυτός που κινδυνεύει πρέπει να εμβολιαστεί. Η Επιτροπή Εμβολιασμών έχει πει ότι στην ηλικιακή κατηγορία 30 έως 59 ετών δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει!» δήλωσε.

Και ενώ ο Θάνος Πλεύρης επέλεξε να απαντήσει ως… αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ακόμα μία φορά πως «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση», προσθέτοντας ότι «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση», αλλά διευκρίνισε ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να την κάνουν.

Την ίδια στιγμή, και ο Ηλίας Μόσιαλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τον εμβολιασμό τη δεδομένη χρονική στιγμή με τέταρτη δόση στους άνω των 30 ετών, ως όπλο για την πανδημία. «Η πολιτική υγείας δεν βασίζεται στην τύχη και δεν μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες» είπε κατηγορηματικά, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για όσα ακούστηκαν από κυβερνητικά χείλη περί «φοβισμένων πολιτών που, αν το νιώθουν, να πάνε να εμβολιαστούν».

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα ή μη της ενισχυτικής δόσης, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στα εμβολιαστικά κέντρα πηγαίνουν μόνο 3.000 πολίτες την ημέρα για να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This