Σεισμός Κρήτη: Οικογενειακή τραγωδία στα συντρίμμια! Ο γιος είδε τον πατέρα του να πεθαίνει (video)

Τραυματίστηκε και ο γιος του - O 62χρονος είχε γίνει πρόσφατα παππούς

Must Read

Έντρομοι από τη σεισμική μετακολουθία των 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κρήτη είναι οι κάτοικοι του νομού Ηρακλείου που μετρούν ζημιές και πληγές από το χτύπημα του Εγκέλαδου. 

Την ίδια στιγμή, βαρύ είναι το πένθος για τον άδικο χαμό του 62χρονου Ιάκωβου, οικοδόμου που εκτελούσε εργασίες στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, όταν καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας της στιγμή που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.

Μαζί του βρισκόταν και ο 30χρονος γιος του ο οποίος τον βοηθούσε στις εργασίες και είδε ξαφνικά τον πατέρα του να χάνεται κάτω από τα συντρίμμια. Ο 30χρονος γιος του ο οποίος τραυματίστηκε και ο ίδιος, έτρεξε να βοηθήσει τον πατέρα του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, μίλησε για τον οικοδόμο και φίλο του ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα: «Δυστυχώς ο αγαπημένος μου φίλος, συμμαθητής και συνδημότης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία . Την ώρα του σεισμού έκανε εργασίες μαζί με τον γιο του στο εκκλησάκι όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος της εκκλησίας και βρήκε τραγικό θάνατο. Από όσο γνωρίζω εγκλωβίστηκε και ο γιος του μαζί με άλλο ένα άτομο, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε και κάλεσε το ΕΚΑΒ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα . Ο γιος του είναι σε σοκ γιατί ήταν μαζί με τον πατέρα του και όπως καταλαβαίνετε οι ώρες είναι δύσκολες. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς» ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr.

O πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Κώστας Μαργαριταράκης, απ’όπου καταγόταν ο άτυχος 62χρονος αναφέρει ότι είχε αναλάβει να αποκαταστήσει ζημιές στην εκκλησία που είχαν δημιουργηθεί από παλαιότερους σεισμούς: «Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια. Ήταν 62 ετών αν θυμάμαι καλά. Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του» δήλωσε για τον 62χρονο που θρηνούσε τον χαμό της μητέρας του:

 «Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης ερχόταν εδώ συχνά, ήταν το πατρικό του σπίτι. Τώρα έχουν αρχίσει και το μαθαίνουν οι κάτοικοι εδώ και έχουν συγκλονιστεί. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας θα τον θυμόμαστε πάντα» δήλωσε ο κ. Μαργαριταράκης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This