Η κακοκαιρία «Αθηνά» έρχεται στην Αττική – Καταφτάνουν επικίνδυνα φαινόμενα με βροχοθύελλες και χαλάζι

Δύο ακόμα κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα

Must Read

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει και σήμερα η χώρα μας. Ο καιρός αναμένεται άστατος, και επικίνδυνα φαινόμενα θα πλήξουν και το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτές τις ημέρες θα έρθουν τα πιο δύσκολα, καθώς η ποσότητα βροχής που θα «πέσει» στις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα είναι τόσο μεγάλη, που θα προκαλέσει νέες καταστροφές και πλημμύρες.

Έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Νέα κύμα κακοκαιρίας κάνει την εμφάνισή του. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να προσέχουν. Σήμερα, Τρίτη 12/10, θα έχουμε βροχές κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, ενώ αύριο, Τετάρτη 13/10, θα είναι λίγο πιο ήπια τα φαινόμενα.

Το διήμερο όμως, Πέμπτη – Παρασκευή «θα έχουμε μια νέα κακοκαιρία, η οποία θα είναι πολύ ισχυρή, απ’ ότι δείχνουν τα σημερινά στοιχεία. Η κακοκαιρία αυτή θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την χώρα, δηλαδή και την περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Χαλάζι στην Αττική

Δύο ακόμα κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Πέμπτη – Παρασκευή και θα επηρεάσουν με μπόρες, βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο… επίκεντρο της κακοκαιρίας «Αθηνά» και η Αττική, καθώς ο καιρός σήμερα, Τρίτη 12/10 θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση. Τα φαινόμενα αναμένονται κατά τόπους ισχυρά, οι άνεμοι ενισχύονται, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός σήμερα – Κακοκαιρία «Αθηνά»

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία έως 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός σήμερα – Κακοκαιρία «Αθηνά»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία «Αθηνά»: «Πνίγηκε» στη λάσπη η καμμένη Εύβοια – Σε απόγνωση οι κάτοικοι που χάνουν ξανά τις περιουσίες τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This