Ανακοινώσεις-κοροϊδία για τις τιμές των μοριακών τεστ

Το κόστος τους θα πάει από τα 60 ευρώ, «κοντά στα 50 ευρώ»

Must Read

Η διατύπωση για «κάποιου είδους παρέμβαση» που ανακοινώθηκε χθες από τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα γίνει σήμερα στην τιμή των μοριακών τεστ (PCR) κορωνοϊού, ήδη είχε ψαλιδίσει τις ελπίδες για ουσιαστική ελάφρυνση του κόστους για τους πολίτες.

Και οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης επιβεβαίωσαν την κοροϊδία της Κυβέρνησης, καθώς το νέο πλαφόν που αναμένεται να καθοριστεί με την ΚΥΑ που θα βγει το μεσημέρι, θα φέρνει το κόστος από τα 60 ευρώ «κοντά στα 50 ευρώ».

Δηλαδή στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε «χρυσά» τα PCR test και όσοι μάλιστα τα ζητούν δωρεάν (ή έστω συνταγογραφούμενα) για τους πολίτες, χαρακτηρίζονται και «λαϊκιστές».

«Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι και κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση», σχολίασε ο κ.Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά (σ.σ. αλίμονο, μην τυχόν και δεν βγάλει κέρδος κάποιος ιδιώτης…), τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα».

Αν υποθέσουμε ότι η τιμή των μοριακών τεστ θα καθοριστεί στα 50 ευρώ, τότε για παράδειγμα μια τετραμελής οικογένεια αν εκτεθεί στον κορωνοϊό και χρειαστεί PCR, θα πληρώσει αντί για 240 ευρώ (4Χ60 που είναι σήμερα), 200 ευρώ. Για τέτοια «τρομακτική» ελάφρυνση κόστους μιλάμε…

Προφανώς και η τιμή δεν είναι και τόσο πιο συμφέρουσα για τον πολίτη, αλλά παραμένει εξαιρετικά συμφέρουσα για τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια…

Σε ερώτηση γιατί δεν προκρίθηκε η λύση της συνταγογράφησης των μοριακών τεστ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως οι γιατροί έκαναν πίσω!

«Απέσυραν το σχετικό αίτημά τους όταν κατάλαβαν ότι θα σήμαινε ένταξή τους στον μηχανισμό του claw back».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This