Οι Ισραηλινοί φαίνεται πως κερδίζουν το… φιλέτο των δικαστηρίων Πειραιά

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουν μπει ήδη σκαλωσιές. Κάτι ξέρουν εκ των έσω;

Must Read

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα το κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου «Κεράνης» στην οδό Πειραιώς που είναι ένα από τα δύο ακίνητα που είναι υποψήφια για να στεγάσουν τα δικαστήρια του Πειραιά.

Ο διαγωνισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκηρύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι και ήδη η αρμόδια επιτροπή έχει ανοίξει τις προσφορές των δύο εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Πρόκειται για την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία BZPW Real Estate Development (συμφερόντων της Golden Horizon) που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων στο κτίριο της στην οδό Πειραιώς στα Καμίνια που στέγαζε επί δεκαετίες την καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗ.

Όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, το κτίριο αγοράστηκε σε πλειστηριασμό με μόλις 5,5 εκατ. ευρώ και τώρα οι Ισραηλινοί αναμένεται να βγάλουν πολλαπλάσιο κέρδος, αν μεταστεγαστούν εκεί τα δικαστήρια του Πειραιά αντί 80 εκατ. Ευρώ…

Η δεύτερη προσφορά εκδηλώθηκε από την εταιρεία DIMAND ΑΕ για οικόπεδο επί της οδού Μεθώνης-Χαϊδαρίου στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, κοντά στο παλιό καπνεργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και δίπλα στο «Παπαστράτειο» κολυμβητήριο.

Ας σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό που γίνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες για «φωτογραφικούς» όρους που απέκλεισαν δημόσια κτίρια, ενώ και οι δύο εταιρείες υπέβαλαν παραπλήσιες προσφορές με διαφορά μόλις 500.000 ευρώ και εκατέρωθεν ενστάσεις.

Μπροστά στην πολύμηνη κωλυσιεργία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επαναπροκήρυξε το διαγωνισμό ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Ξεκίνησαν εργασίες στον «Κεράνη» πριν κατακυρωθεί ο διαγωνισμός!

Όμως πριν καν ανακοινωθεί ο πλειοδότης, οι υπεύθυνοι του ακινήτου του «Κεράνης» έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, τοποθετώντας σκαλωσιές.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbreak.gr, έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές προφανώς για να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες ώστε να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου, αλλά και να κατασκευαστεί πάρκινγκ, όπως προβλέπεται από την προσφορά της ισραηλινής εταιρείας.

Τα ερωτήματα τίθενται εύλογα:

  • Ξέρουν ότι θα αναλάβουν το έργο της μεταστέγασης των δικαστηρίων Πειραιά πριν βγει η απόφαση από τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης;
  • Ή μετά το άνοιγμα των προσφορών, προσπαθούν να κάνουν κάποιες εργασίες;

Την απόφαση για την επιλογή του κτιρίου θα λάβει η επιτροπή αξιολόγησης που έχει οριστεί από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται απευθείας από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης και στην προκειμένη περίπτωση από τον Κώστα Τσιάρα

Καρδαράς: Κάτι δεν γίνεται σωστά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Αιχμές για τον εν εξελίξει διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά τις σκαλωσιές που «ξεφύτρωσαν» στο κτίριο του «Κεράνη», αφήνει ο δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Καρδαράς με δήλωση του στο newsbreak.gr.

«Ο νέος διαγωνισμός για προσφερόμενα ιδιωτικά ακίνητα για την στέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά αντί 80.000.000 ευρώ προκηρύχθηκε το καλοκαίρι του 2022 και αρχές Σεπτεμβρίου ανοίχθηκαν οι προσφορές οι οποίες ανέδειξαν τους ίδιους ενδιαφερόμενους που είχαν λάβει μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό. Ως γνωστόν είχε καταγγελθεί ως «φωτογραφικός» μιας και εφέρετο να προκρίνεται το καπνεργοστάσιο «ΚΕΡΑΝΗ» οι δε προσφορές διέφεραν κατά 500.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αγνοήθηκε από την Κυβέρνηση η από 21-7-2022 πρόταση του Δ.Σ.Π. (ΝΠΔΔ) και άλλων φορέων της πόλης για το Δημόσιο ακίνητο (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών) των παλαιών Τελωνείων επί της Ακτής Κονδύλη 32 στα 200 περίπου μέτρα από όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (πλοία, ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ).

Επίσης αγνοήθηκε και το αίτημα του Δ.Σ.Π. (ΝΠΔΔ) να συμπεριληφθεί μέλος του στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Παραλαβής του Υπ. Δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής είναι επτασφράγιστο μυστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης κου Κ. Τσιάρα και του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κου Π. Αλεξανδρή», τονίζει ο κ. Καρδαράς.

Ως προς τις εργασίες στο κτίριο του «Κεράνη» πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, ο κ. Καρδαράς που διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΧΔΙΚ ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, καταγγέλλει:

«Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται η ύπαρξη «σκαλωσιάς» και έναρξη εργασιών στο υποψήφιο κτίριο του «ΚΕΡΑΝΗ» ενώ δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί και προκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων) στο οποίο μέχρι το έτος 2021 διετέλεσα μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΝΠΔΔ). Κάτι δεν γίνεται σωστά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This