Η «Οδύσσεια» του Σταμούλη

Τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού βιώνει εδώ και λίγες ώρες ο γνωστός ηθοποιός μόλις πληροφορήθηκε ότι ο γιος του ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Must Read

Τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού βιώνει εδώ και λίγες ώρες ο γνωστός ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης, ο οποίος είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται μόλις πληροφορήθηκε ότι ο 11χρονος γιος του Χρήστος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα, στην παραλία Πλάκα των Φούρνων Ικαρίας!

Ο 64χρονος ηθοποιός, η φήμη του οποίου εκτοξεύτηκε όταν συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Δυο ξένοι», ενσαρκώνοντας τον ρόλο του βοηθού του καθηγητή Μαρκορά, τον οποίο υποδυόταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος, είχε μιλήσει για τον γιο του με συγκινητικά λόγια, τονίζοντας πως μπροστά σε εκείνον όλα τ’ άλλα ήταν «μικρά»!

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Λοιπόν», το 2021, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για την πατρότητα: «Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι ούτε οι επιτυχίες ούτε το χρήμα ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα».

Αυτά είχε πει, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του.



Σε κατάσταση σοκ

Την ίδια ώρα η κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας παραμένει συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του 11χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε σημαδούρα, 50 μέτρα από τη στεριά, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής αν έχασε τις αισθήσεις του, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και βρέθηκε στη σημαδούρα ή αν μπλέχτηκε σε δίχτυα και εγκλωβίστηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε η τραγωδία αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί στο άψυχο σώμα του μικρού μαθητή στη Σάμο.



«Δυστυχώς, τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο δίπλα σε μια σημαδούρα. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από τη στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς, κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» δήλωσε ο δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης και πρόσθεσε:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένας παίδαρος, δυστυχώς η μοίρα του ήταν μέχρι εκεί. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες εδώ για να υπάρχει ναυαγοσώστης. Το παιδί ήταν Φουρνιωτάκι, η μητέρα του είναι εξαδέλφη μου. Το παιδί ήταν εδώ σε διακοπές. Είναι ένα γεγονός που έχει επηρεάσει όλο το νησί».



Το χρονικό

Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη είχε πάει για μπάνιο στην παραλία των Φούρνων το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, παίρνοντας μαζί του και τη μάσκα του. Καθώς, όμως, περνούσε η ώρα και δεν είχε επιστρέψει, η μητέρα του ανησύχησε και στις 18.00 ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές ότι δεν είχε νέα του παιδιού της από τις 14.00.

Αμέσως το Λιμενικό ενημέρωσε τα παραπλέοντα σκάφη αναψυχής και, σε συνεργασία με την Αστυνομία, άρχισαν αναζητήσεις για να εντοπιστεί το παιδί.



Παράλληλα, η μητέρα του 11χρονου, κρατώντας μια φωτογραφία του στα χέρια, ρωτούσε όποιον έβρισκε μπροστά της αν είδε το μικρό αγόρι. Ο τραγικός επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Χρήστου γράφτηκε γύρω στις 20.30, ένας περαστικός εντόπισε στη θάλασσα, δίπλα σε μία σημαδούρα στο καινούργιο λιμανάκι του νησιού, το σώμα του μικρού παιδιού.

Όταν ανέσυραν το αγοράκι από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!». Ο γιατρός που έσπευσε στο σημείο έκανε τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις στον 11χρονο, έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρο το νησί!



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This