Η Digital Realty επενδύει στη χώρα μας: «Η Ελλάδα πλέον ανερχόμενος και σημαντικός κόμβος στη νέα ψηφιακή εποχή»

Εξαγορά ελληνικής εταιρίας από τον αμερικανικό όμιλο

Must Read

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Microsoft πως σχεδιάζει την ανάπτυξη κέντρων αποθήκευσης δεδομένων (data centers) στην Ελλάδα, η αμερικανική Digital Realty ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Lamda Hellix, που λειτουργεί data centers στη χώρα μας.

Η εξαγορά της ελληνικής εταιρίας από τον αμερικανικό όμιλο έγινε μέσω της θυγατρικής Interxion, η οποία λειτουργεί data centers σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Ο νέος μέτοχος της Lamda Hellix υπόσχεται, μάλιστα, νέες επενδύσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers, καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στη νέα ψηφιακή εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0».

Η Lamda Hellix είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών data centers στην Ελλάδα, παρέχοντας το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών στη χώρα. Στο data center της Αθήνας φιλοξενείται πλήθος πολυεθνικών επιχειρήσεων και ελληνικών εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό και τον δημόσιο τομέα, ενώ εξυπηρετείται από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα και κόμβους διεθνών διασυνδέσεων.

Με την εξαγορά της Lamda Hellix η Digital Realty «αποκτά πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά σημαντικό connectivity hub, σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής αλλά και σημαντικής πύλης εισόδου, ενώ ενισχύει την παγκόσμια θέση της, που περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres σε 23 χώρες. Επιβεβαιώνει, επίσης, τις συνεχείς επενδύσεις της Digital Realty στην πλατφόρμα PlatformDIGITAL®, την παγκόσμια πλατφόρμα data center που υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τις στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού τους και εξομαλύνοντας την πολυπλοκότητα της διαρκούς αυξανόμενης ανάγκης για παγκόσμια κάλυψη και ταυτόχρονη πρόσβαση σε επιπλέον υποδομές data center & Cloud».

Η διοικητική ομάδα της Lamda Hellix θα συνεχίσει αυτούσια, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Κάκκου, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ηγείται του ομίλου στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This