Σε δυναμική πορεία η Παγκρήτια Τράπεζα

Με το βλέμμα στην Ανάπτυξη

Must Read

Το αναπτυξιακό σχέδιο της Παγκρήτιας Τράπεζας για την επόμενη πενταετία συζητήθηκε στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στην έδρα της στο Ηράκλειο.

Ακόμα διαπιστώθηκε ότι παρά την πανδημία, η τράπεζα κατάφερε να ξεκινήσει με αξιώσεις το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ισολογισμού της, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και το οποίο προβλέπει σημαντική μείωση των NPEs, αλλά και την κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Παρά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, η Παγκρήτια κατάφερε αφενός να παραμείνει σε κερδοφορία με τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε 914,5 χιλ. ευρώ, αφετέρου να διατηρήσει τα βασικά της μεγέθη, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις παρουσίασαν αύξηση.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

  • Το συνολικό Ενεργητικό αυξήθηκε κατά 477,5 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης, ή κατά περίπου 29%.
  • Οι συνολικές χορηγήσεις ξεπέρασαν για το ίδιο διάστημα το 1,5 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 6%.
  • Οι συσσωρευμένες προβλέψεις σημείωσαν αύξηση κατά 0,88% και ανήλθαν στα 343 περίπου εκ. ευρώ.
  • Τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν την 31/12/2020 σε περίπου 80 εκατ. ευρώ
  • Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 11,04%, υψηλότερος από τον ελάχιστο 10,09% που έχει ορίσει η ΤτΕ.
  • Οι καταθέσεις ξεπέρασαν το 1,4 δις ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,01%, συγκριτικά με την 31/12/2019 ενώ επιτεύχθηκε αποκλιμάκωση του κόστους των καταθέσεων, η οποία συνεχίζεται και κατά το τρέχον έτος.

Η ΓΣ εξέλεξε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, με Πρόεδρο τον Δημήτριο Δημόπουλο, αντιπρόεδρο τον Γεώργιο Σάλλα, Διευθύνων Σύμβουλο τον Αντώνιο Βαρθολομαίο και αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο τον Γεώργιο Κουρλετάκη.

«Σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό όλες οι Τράπεζες, οφείλουν να ενισχύσουν ποιοτικά και ποσοτικά τα κεφάλαιά τους και να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους σε νέα δεδομένα. Αυτό πράττει και η Παγκρήτια. Στην προσπάθειά μας αυτή θα έχουμε ενεργό υποστηρικτή τον στρατηγικό επενδυτή, την Lyktosgroup και τον κο Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος στηρίζει αδιάληπτα την Τράπεζα από το 2017», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Η εξυγίανση θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του 1ου τριμήνου του 2022, συγχρόνως με την σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας ενώ ο δείκτης NPEs αναμένεται να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, μέσα στην επόμενη πενταετία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This