Στα… μαλακά έπεσε η MLS – Πρόστιμα-χάδι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η εποπτική Αρχή του Χρηματιστηρίου επέβαλλε πρόστιμα ύψους 815.000 ευρώ

Must Read

Πρόστιμα-χάδι επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισηγμένη MLS Πληροφορική. Οταν η εταιρία τεχνικά έχει χρεοκοπήσει, με απλήρωτα ομολογιακά δάνεια που ξεπερνούν τα 25.000.000 ευρώ, έρχεται η εποπτική Αρχή του Χρηματιστηρίου και επιβάλλει πρόστιμα ύψους 815.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα αφορούν μόνο το 2018, καθώς, αν επεκταθεί η έρευνα και σε προηγούμενες χρήσεις, τότε είναι πιθανόν να αυξηθεί τόσο το ύψος των ποινών όσο και ο αριθμός των προσώπων που θα τιμωρηθούν. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για τις οικονομικές καταστάσεις του 2018 και αφορούν 12 φυσικά πρόσωπα για χειραγώγηση της αγοράς

Ειδικότερα, τα μεγαλύτερα πρόστιμα επεβλήθησαν στον Ιωάννη Καματάκη, υπό την ιδιότητα του προέδρου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου (150.000 ευρώ), στην Παρασκευή Ζαχαριάδου, υπό την ιδιότητα της αντιπροέδρου, μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. (50.000 ευρώ), στον Ιωάννη Παπασυμεών, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου (35.000 ευρώ), στον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, υπό την ιδιότητα του οικονομικού διευθυντή (30.000 ευρώ), στον Στέργιο Τριανταφυλλίδη, υπό την ιδιότητα του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου (30.000 ευρώ).

Ακόμη επεβλήθησαν πρόστιμα στον Χρήστο Αντωνιάδη λόγω παράβασης, υπό την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου (30.000 ευρώ) και στον Δημήτριο Κωνσταντούλα, υπό την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. (25.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This