Έρευνα UBS: Οι βιώσιμες επενδύσεις σημαντικότερες παρά ποτέ για τους επενδυτές

Το «επενδυτικό κλίμα» κατά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως

Must Read

Οι επενδυτές διακρίνουν ολοένα και περισσότερα οφέλη και πλεονεκτήματα από την ενσωμάτωση βιώσιμων επενδύσεων (sustainable investing) στα χαρτοφυλάκιά τους, σύμφωνα με τη νέα έρευνα για το Επενδυτικό Κλίμα (Investor Sentiment survey) της UBS, της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.004 επενδυτές και 1.202 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από 15 διεθνείς αγορές, διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των επενδυτών αναμένει τις αποδόσεις των βιώσιμων επενδύσεων να είναι αντίστοιχες ή και να υπερβούν εκείνες των παραδοσιακών επενδύσεων, καθώς το 69% αναζητά συμβουλές σε σχέση με την αύξηση κατανομής του χαρτοφυλακίου του.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι περισσότεροι επενδυτές διατηρούν την αισιοδοξία τους σχετικά με την πορεία της οικονομίας (67%) και της χρηματιστηριακής αγοράς (63%) της περιοχής τους για τους επόμενους 12 μήνες, ωστόσο μεγεθύνονται συνεχώς οι ανησυχίες τους αναφορικά με τις φορολογικές αυξήσεις, την κλιματική αλλαγή και την πολιτική των χωρών τους.

«Οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν αισιόδοξοι, όσον αφορά την οικονομία και τις αγορές και πολλοί εξ αυτών σχεδιάζουν να αυξήσουν την έκθεση σε στοιχεία ενεργητικού υψηλού κινδύνου, καθώς και να εστιάσουν στις βιώσιμες επενδύσεις», ανέφερε ο Tom Naratil, Πρόεδρος της UBS Americas και Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management. «Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά μείζον θέμα ανησυχίας για τους επενδυτές, η προσοχή πολλών θα είναι στραμμένη στην πρόοδο που θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) και στα νέα μέτρα που ενδέχεται να συμφωνηθούν», συμπλήρωσε.

Tom Naratil και Iqbal Khan, συμπρόεδροι της UBS Global Wealth Management

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παραμένουν αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις τους για το επόμενο 12μηνο, παρόλο που παραδέχονται ότι τους τελευταίους έξι μήνες η συντριπτική πλειονότητα ήρθε αντιμέτωπη με τη μειωμένη ζήτηση από την πλευρά των πελατών, τις δυσκολίες πρόσληψης και διατήρησης εργαζομένων, καθώς και των πληθωριστικών πιέσεων στο κόστος απασχόλησης. Πολλοί ιδιοκτήτες προσαρμόστηκαν προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το ωράριο και τον τόπο εργασίας, στο πλαίσιο των δυσχερών συνθηκών που επικρατούσαν στην αγορά εργασίας, ενώ το 66% ανέφερε ότι είχε αυξήσει τον βασικό μισθό του προσωπικού του.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες σε επίπεδο εργατικού δυναμικού και έπρεπε να κάνουν κάποιες προσαρμογές, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των πελατών τους», δήλωσε ο Iqbal Khan, Πρόεδρος της UBS σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και Συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες διατηρούν την αισιοδοξία και το ενδιαφέρον για περισσότερες προσλήψεις και επενδύσεις στις εταιρείες τους κατά τους επόμενους 12 μήνες», κατέληξε.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την πλήρη έκθεση, επισκεφθείτε το κάτωθι link: ubs.com/investor-sentiment-survey

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This