Οι ΗΠΑ τα δίνουν όλα στην Τουρκία και… ελπίζουν!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα από την Άγκυρα για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο NATO

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την Τουρκία για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ώρα που αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη και έτοιμη να τα δώσει όλα στον Ταγίπ Ερντογάν, υποκύπτοντας ταπεινωτικά στον στυγνό εκβιασμό του.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το εάν η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από τον Οκτώβριο, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, εξήγησε ότι δεν διαθέτει κάποιο χρονοδιάγραμμα και εξέφρασε την… αισιοδοξία του ότι το θέμα θα κλείσει το συντομότερο δυνατό!

Συνεπώς, οι ΗΠΑ αρκούνται στα «λόγια του αέρα» του Ερντογάν ότι… κάποια στιγμή θα περάσει από την τουρκική βουλή η ένταξη της Σουηδίας, χωρίς να τον έχουν πιέσει για τίποτα, γιατί προφανώς δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέραν της Τουρκίας…

«Δεν θα μιλήσω για χρονοδιαγράμματα. Θα πω ότι είμαστε αισιόδοξοι ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα εγκριθεί. Εκτιμούμε το έργο του Προέδρου Ερντογάν σε αυτό το θέμα, αλλά δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα, απλά θα πω ότι ελπίζουμε να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλερ.

Στο περιθώριο της συνόδου του NATO στο Βίλνιους ο Τούρκος Πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας δεν θα καταστεί εφικτή πριν από τον Οκτώβριο λόγω της δίμηνης διακοπής των εργασιών της τουρκικής Βουλής.

Κόντρα στις διαθέσεις του Τζο Μπάιντεν να παρακάμψει το Κογκρέσο και να εγκρίνει σύντομα την πώληση νέων F-16 και κιτ εκσυχρονισμού για τα ήδη υπάρχοντα τουρκικά μαχητικά στην Άγκυρα, υπάρχουν Αμερικανοί νομοθέτες που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να κινήσουν καμία διαδικασία πριν από την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των γερουσιαστών είναι και ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και όπως έχει γίνει γνωστό, θέτουν προϋποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται ένας μηχανισμός επιτήρησης αλλά και η στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, που θα της επιτρέψει να αποκτήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας.

Οι νομοθέτες υποστηρίζουν πως επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι η Άγκυρα δεν θα μπορεί να αποσταθεροποίησει τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τα F-16 για την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας συμμαχικών χωρών.

Κάτι που βέβαια μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να γίνει, καθώς τα τουρκικά F-16 «σουλατσάρουν» στον εναέριο χώρο της Ελλάδας όποτε και όπως θέλουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This