Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Σάλος μέσα στη νύχτα στο Μαξίμου

Σοβαρό ενδοκυβερνητικό επεισόδιο φαίνεται ότι προκαλούν οι απίστευτοι ισχυρισμοί Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ισχυρίστηκε ουσιαστικά πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ακύρωσαν στρατιωτικές ασκήσεις εντός ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Κορυφαίος υπουργός πριν από λίγο επιχείρησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνομιλία είχε εφαλτήριο ακριβώς αυτές τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ που πρέπει άμεσα να διαψευστούν σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Διότι μία τέτοια εξέλιξη – που δεν πιστεύουμε ότι είναι πραγματική – συνιστά εθνική μειοδοσία.

Εντέλει ο κορυφαίος υπουργός μίλησε με άλλον κορυφαίο υπουργό, η συνομιλία όμως δεν έγινε σε καθόλου καλό κλίμα. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα δεν έχει βγει επίσημη διάψευση για τους ισχυρισμούς Στόλτενμπεργκ.

Το σχόλιο μας πάντως είναι ότι προσέγγιση όπως αυτή που έγινε με τις ΜΕΘ, ότι δηλαδή «καλύτερα να έχουμε λιγότερα μίλια εθνικής κυριαρχίας γιατί έτσι θα κάνουν λιγότερες παραβιάσεις οι Τούρκοι», είναι αδιανόητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ