Έκρηξη οργής από τους γιατρούς κατά Κοντοζαμάνη

Οι δηλώσεις του ότι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ είναι ευθύνη των γιατρών, έχουν ξεσηκώσει θύελλα

Must Read

Ομοβροντία αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει σηκώσει η δήλωση του υφυπουργού υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος έστρεψε την ευθύνη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ στους Έλληνες γιατρούς.

Όλα αυτά μετά την πρωτοφανή αποκάλυψη ότι 8 στους 10 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, δεν νοσηλεύονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας!

Ο υφυπουργός δήλωσε συγκεκριμένα: «Σε κάθε περίπτωση εξετάζουμε τα δεδομένα, είναι στη διάθεσή μας και θα ήθελα να το τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι κριτήριο δεν είναι η πληρότητα, είναι τα επιστημονικά δεδομένα τα οποία έχει ο γιατρός και η κατάσταση του ασθενούς με τα οποία ο γιατρός αποφασίζει την εισαγωγή ή μη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Άλλωστε, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό δεν ήταν μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπήρξαν και θάνατοι εκτός μονάδων».

Ειδικά το παράδειγμα του κ. Κοντοζαμάνη για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, δυστυχώς έχει καθαρά πολιτική χροιά. Είναι σίγουρο ότι σε όλες τις χώρες υπάρχουν θάνατοι από κορονοϊό όπου οι ασθενείς δεν ήταν μέσα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όχι όμως σε ποσοστό 8 στους 10.

Αντίθετα σχεδόν σε όλες τις χώρες όπως και στην Γερμανία, από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή τον Μάρτιο, δόθηκε σαφής εντολή να διπλασιαστούν οι διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας, ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια θα έσωζε ζωές.

Στην Ελλάδα όμως, η κυβέρνηση αποφάσισε απλά να μειώσει τα τεστ για να δείχνει λιγότερα κρούσματα, ενώ ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε μία δήλωση – μνημείο εγκληματικής ανευθυνότητας – χαρακτήρισε την δαπάνη για μονάδες εντατικής θεραπείας, ως πεταμένα λεφτά!

Για να ακολουθήσουν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις Γεραπετρίτη, που ουσιαστικά πανηγύριζε για την μη ύπαρξη πολλών μονάδων εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα, γιατί …περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας, σημαίνει περισσότεροι θάνατοι!

Το τρίπτυχο των τραγικών δηλώσεων, συμπληρώνεται με την δήλωση του υφυπουργού υγείας όπου προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη στους γιατρούς, αναφορικά με το τεράστιο ποσοστό θανάτων εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

Τα οργισμένα σχόλια των γιατρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοψίζεται στην φράση: «τότε μας χτυπούσαν παλαμάκια από τα μπαλκόνια, και τώρα μας φακελώνουν με τα ίδια χέρια».

Κάποιοι άλλοι συνδέουν αυτή την δήλωση με την έναρξη εισαγγελικής έρευνας για την τραγωδία στην Θεσσαλονίκη.

Είναι βέβαιο πάντως ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό το τρίπτυχο των δηλώσεων. Οι πληροφορίες μου λένε, ότι θα την διαπιστώσουμε σύντομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This