Γιώργος Λιάγκας σε όσους κατέκριναν τις δηλώσεις του για το Athens Pride: «Σας χαρίζω τη δημοκρατία σας, ειλικρινά δηλαδή»

«Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν, τα υπόλοιπα τα κρατάω, τη λέξη την αποσύρω»

Must Read

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε η ακτιβίστρια τρανς Βανέσα Βενέτη και για την άσχημη αυτή η περιπέτειά της μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό», όπου άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα αναφορικά με το Athens Pride, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για τους συναδέλφους του που αντέδρασαν στις δηλώσεις του για το Pride: «Στήθηκε πάλι ένα λαϊκό τηλεοπτικό δικαστήριο»

«Η πλειοψηφία αντιλήφθηκε πλήρως αυτό που ήθελα να πω. Και ξέρεις ότι είμαι ένας άνθρωπος που υπερασπίζομαι τα δικαιώματα όλων όσων φαίνονται διαφορετικοί που για μένα δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό κι είμαστε όλοι το ίδιο πράγμα. Το πιστεύω και το λέω χρόνια. Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν, γιατί ήταν μία λέξη που δεν υπερθεμάτιζε στην ουσία που ήθελα να πω. Τα υπόλοιπα τα κρατάω, τη λέξη την αποσύρω», απάντησε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Η ουσία όλων όσων είπα δεν αλλάζει, γιατί είναι μία θέση που προφανώς είναι υπέρ του γεγονότος ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το παιδί το ομοφυλόφιλο που αναγκάστηκε να μηνύσει τους γονείς του, επειδή δεν δέχονταν τη σεξουαλική του ταυτότητα, σε ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την ίδια αντίληψη που έχω εγώ, να καταλάβουν ότι οι καιροί αλλάζουν. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή το παιδί τους να είναι ομοφυλόφιλο.

Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Δεν πρέπει να τους τραβήξεις και να τους πεις ότι η γη αλλάζει, θα τρομάξουν. Αν λοιπόν πεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι το παιδί τους δεν είναι ομοφυλόφιλο, μπορεί και να το καταλάβουν. Αν τους πεις από τη μία ημέρα στην άλλη ότι το παιδί τους θα ντυθεί με τακούνια και θα βγει στην πλατεία του χωριού -που δικαίωμά του είναι να το κάνει- θα τρομάξουν.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ντυθείτε όπως θέλετε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε, πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Ίσως λοιπόν το πολύ πλουμιστό- αφήστε το κλόουν, το αποσύρουμε- να μην δίνει το πραγματικό νόημα και να έχει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε, να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι. Σας καλύπτει αυτό που είπα»;

«Επίσης, αυτοί που λένε ότι κάποιοι δεν πρέπει να έχουν κάποιοι άποψη, να το κοιτάξουν. Να κοιτάξουμε όλοι τη δημοκρατικότητά μας σε αυτή τη χώρα. Σας χαρίζω τη δημοκρατία σας, ειλικρινά δηλαδή», σημείωσε ο Γιώργος Λιάγκας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This