Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Έναν μήνα έχουν περιθώριο να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι - Η επιδότηση κυμαίνεται από 100 και φτάνει έως 800 ευρώ

Must Read

Θέμα ωρών θεωρείται το άνοιγμα της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου περισσότεροι από 1.000.000 δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο περίπου ενός μήνα, καθώς στις 9 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα θα «κλείσει» για να αρχίσει η διαδικασία για την καταβολή των προκαταβολών έως τις 21 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως το φετινό επίδομα ξεκινά από τα 100 ευρώ και φτάνει έως και τα 800 ευρώ, ενώ τόσο οι νέοι δικαιούχοι όσο και αυτοί που θα γυρίσουν φέτος στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλό επίδομα, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να φτάσει έως και τα 1.600 ευρώ.

Πώς γίνεται η αίτηση

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ίδια σε σχέση με πέρυσι. Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

– τον αριθμό της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων

– το ποσό/αξία της συναλλαγής

– τον ΑΦΜ της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης

– την επωνυμία της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε πρέπει να γίνει η εξής καταχώριση:

– το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο

– τον αριθμό της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά τον αριθμό που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών. Αυτό, αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης

– τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας.

Τα ψιλά γράμματα

Πέρα από την πρώτη καταβολή, που έχει προγραμματιστεί να γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου, θα υπάρξουν ακόμα δύο πληρωμές:

– Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.

– Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2023 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τη 15η Ιουνίου 2023. Η απόφαση προβλέπει ακόμα ότι το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του κατά τα ανωτέρω δικαιούμενου επιδόματος από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως και την 31η Μαρτίου 2023, και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από την 14η Οκτωβρίου 2022.

 






Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα θέρμανσης: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής – 25% πάνω σε περιοχές όπου κάνει κρύο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This