Πέμπτη 17/6/2021

Απογοητευτικές οι πωλήσεις στις εκπτώσεις – Χειρότερος ο τζίρος σε σύγκριση με το 2018

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην αγορά της Αθήνας, με 9 στους 10 εμπόρους να επιθυμούν την κατάργησή τους. Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, μία στις δύο επιχειρήσεις είδε πτώση των πωλήσεών της.

Συγκεκριμένα, χειρότερο τζίρο σε σύγκριση με την αντίστοιχη εκπτωτική περίοδο του 2018 δήλωσε το 50,7% των επιχειρήσεων, ίδιο τζίρο το 28,3% και καλύτερο τζίρο το 21%.
Οι αντίστοιχοι δείκτες, που αφορούν τα στοιχεία της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, δείχνουν πως μόλις το 11,3% δήλωσε καλύτερο τζίρο σε σχέση με το 2018, ενώ μόλις το 7,9% των καταστημάτων παρέμεινε κλειστό εκείνη την Κυριακή.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: Μέχρι τέλος του μήνα στη Βουλή η κατάθεση του φορολογικού που θα κρύβει… εκπλήξεις

Η ανάλυση της έρευνας έδειξε ότι οι πορείες και οι διαδηλώσεις επηρεάζουν αρνητικά τον τζίρο της συντριπτικής πλειονότητα των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και το 82,7% των καταστημάτων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης σημείωσε ότι η αγορά και κατ’ επέκταση η πραγματική οικονομία συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, κάτι που επιβάλλει επιτακτικά την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων, που θα διορθώσουν τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ