Τρίτη 18/5/2021

Εκπνέουν οι προθεσμίες για το Κτηματολόγιο – Τελευταία ευκαιρία για να αποφύγετε το πρόστιμο

Ξεπέρασε το 65% ο μέσος όρος των δηλωθέντων δικαιωμάτων στις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες εξέπνευσε στο τέλος Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

Τα δικαιώματα που δηλώθηκαν εμπρόθεσμα από τους πολίτες στις περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Φλώρινας, Ευβοίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Σάμου, Χίου, Ικαρίας και στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων έφτασαν τα 855.000. Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου η συλλογή δηλώσεων ξεπερνά τον συμβατικό στόχο του 55%.

Δείτε επίσης: Τέλος στο πετρέλαιο μέχρι το 2050! Στόχος η ελληνική οικονομία να γίνει κλιματικά ουδέτερη

Τις επόμενες εβδομάδες λήγουν σταδιακά και οι προθεσμίες δηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, Λήμνου, Λέσβου, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία εμπρόθεσμων δηλώσεων στο σύνολο της επικράτειας (93%). Οσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων προστίμων, τα οποία ενεργοποιούνται εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ