«Ναι» από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Must Read

Υπέρ της προωθούμενης μεταρρύθμισης με τις επτά κλίμακες ελεύθερης επιλογής εισφορών και της αποσύνδεσής τους από το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, τα έτη ασφάλισης και το ύψος του κατώτατου μισθού τάσσεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας. Ιδιαίτερα θετικό θεωρεί το ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα εκπίπτει από το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε συνάντηση που είχαν τα μέλη της διοίκησης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση χαρακτήρισαν θετική τη μεταβολή του υπάρχοντος καθεστώτος, όσον αφορά το ύψος των εισφορών που καταβάλλονται υπέρ του κλάδου υγείας. Με το νέο σύστημα οι εισφορές υγείας ξεκινούν από 55 ευρώ και από τη δεύτερη κλίμακα εισφορών και μετά παραμένουν σταθερές στα 66 ευρώ τον μήνα, με στόχο να υπάρξει κίνητρο επιλογής υψηλότερων εισφορών για την εξασφάλιση υψηλότερων κύριων συντάξεων.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: Δυνατή μια νέα πρόωρη αποπληρωμή κι άλλου μέρους των δανείων του ΔΝΤ

Συντάξεις

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει για την ικανοποιητική αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων για όσους εργάστηκαν από 30 έως 35 χρόνια και πάνω και έχουν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες συντάξεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία του Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων για την επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών απέναντι στην καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης ζήτησε τις προτάσεις των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This