Μπάχαλο στη ΝΔ, Vol2: «Αρπάχτηκαν» Πλεύρης και Σκέρτσος στο… μασάζ!

«Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα» - Τα «όχι», οι αποχές και αυτοί που... πείστηκαν από το «κατηχητικό»

Must Read

Όσο πλησιάζει η ώρα να παρουσιαστεί αυτό το περιβόητο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Υπουργικό Συμβούλιο, περί τα τέλη Ιανουαρίου, τόσο αυξάνονται και το παρασκήνιο, οι εντάσεις, οι ζυμώσεις και οι κόντρες, για κάτι βέβαια που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει και η όλη συζήτηση είναι εντελώς θεωρητική και υπό το πρίσμα της «μέτρησης ισχύος», αλλά και των μικρότερων δυνατών απωλειών για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η χθεσινή δεύτερη ημέρα τρίωρου «μασάζ» στους 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τον «καμικάζι» του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν ήταν χωρίς διαφωνίες και μάλιστα έντονες.

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Άκης Σκέρτσος διαφώνησε έντονα με τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υποστήριξε ότι το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο δεν είναι νομολογία σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πλεύρης, σύμφωνα με τον Alpha:

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση τη νομολογία του ΕΔΑΔ. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση. Σήμερα δεν θα πάει ποτέ σε ίδρυμα παιδί που πεθαίνει ο βιολογικός γονέας, υπάρχουν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στο σύστημα».

Από την πλευρά του, ο κ.Σκέρτσος φέρεται να απάντησε στον πρώην Υπουργό Υγείας: «Μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Ο απολογισμός ενός φιάσκο

Το διήμερο «φροντιστήριο», ή… κατηχητικό κατ’ άλλους, εξελίχθηκε σε μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία βλέπει αρκετούς από της βουλευτές της να παραμένουν αμετάπειστοι, ειδικά στο θέμα της υιοθεσίας και της παρένθετης μητέρας, ενώ υπήρξαν και αυτοί που άλλαξαν άποψη, επειδή τάχα «πείστηκαν» από τα όσα άκουσαν από τους «καμικάζι» του Μαξίμου.

.

Το Action24… κατηγοριοποίησε τους βουλευτές αυτούς και τους παρουσίασε ανάλογα με τις προθέσεις τους.

Οι αμετάπειστοι

Πρόκειται για τους Αντώνη Σαμαρά, Θάνο Πλεύρη, Μίλτο Χρυσομάλλη, Άννα Καραμανλή, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βασίλη Γιόγιακα, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι -προς ώρας- παραμένουν σταθεροί στο «όχι».

Σε αυτούς προστίθεται και ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος μέσω του Πρώτου Προγράμματος σήμερα, επιβεβαίωσε ότι θα καταψηφίσει το αναμενόμενο νομοσχέδιο. «Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα καταψηφίσω», είπε χαρακτηριστικά.

 

Action24

Μια κατηγορία μόνος του ο Μάκης Βορίδης!

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης από το «όχι», πήγε στο… δεν ξέρω και δεν αποκλείεται τελικά, σύμφωνα με το Action24 να επιλέξει το διέξοδο που «πρότεινε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτόν της αποχής.

Οι στρίβειν δια της αποχής

Έτοιμοι να απέχουν από την ψηφοφορία, όταν γίνει αυτή, φέρεται να είναι οι βουλευτές, υφυπουργοί και πρώην Υπουργοί: Ανδρέας Κατσανιώτης, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστους Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Νότης Μηταράκης, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Κεφάλα, Στέλιος Πέτσας και Γιώργος Βλάχος.

Action24

Ποιοι «αλλαξοπίστησαν»

Όπως μετέφερε το Action24, υπάρχουν και αυτοί που πείστηκαν και άλλαξαν στάση και περνούν από τη διαφωνία, στη συμφωνία.

Πρόκειται για τους: Μακάριο Λαζαρίδη, Τζίνα Οικονόμου, Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Action24

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This