Μάχη Δένδια για οριοθέτηση ΑΟΖ στο Καστελλόριζο!

Must Read

Για άλλη μια φορά ο Νίκος Δένδιας φαίνεται ότι χαλάει τα σχέδια ορισμένων για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και έχει… ανάψει τις μηχανές για να καθοριστεί ΑΟΖ στο Καστελλόριζο και να κλείσει οριστικά το θέμα της τουρκικής αμφισβήτησης.

Στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι που βρέθηκε στην Αθήνα και είδε τους επικεφαλής της χώρας (Πρωθυπουργό, ΠτΔ), έστειλε σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε, ακριβώς επειδή πρόκειται για μια μερική οριοθέτηση (σ.σ. η συμφωνία με την Αίγυπτο), πως θα επανεκκινήσουμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ μας, για την ολοκλήρωση αυτής της οριοθέτησης».

Και πως θα ολοκληρωθεί αυτή η οριοθέτηση; Τι έμεινε εκτός από τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο;

Ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί σύντομα ξανά στο Κάιρο, ενώ και η τριμερής με τη Κύπρο που αποφασίστηκε θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για συντονισμό και συζήτηση, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μπει στις ράγες η ολοκλήρωση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Ενδεχόμενη συμφωνία για την ΑΟΖ του Καστελλόριζου, εκτός από θρίαμβο για την Ελλάδα, θα αποτελέσει και «κόκκινο πανί» για Γερμανία, Τουρκία, ίσως και ΗΠΑ, οι οποίες σπρώχνουν με τα χίλια τον εφ’όλης της ύλης διάλογο στα ελληνοτουρκικά, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τουρκία.

Δείτε ακόμα:

Ο Μητσοτάκης πήγε… ρομαντζάδα τον Ράμα μπας και τον «ρίξει» για την ελληνο-αλβανική ΑΟΖ (video, pics)

Έδωσε… αναφορά στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης – Τι «έβγαλαν» οι συναντήσεις με Μισέλ, Ρέγκλινγκ και Σούκρι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This