Τραγωδία στα Τέμπη: «Ατύχημα»(!) η αιτία θανάτου, σύμφωνα με το κοινό πόρισμα της νεκροψίας των δεκάδων θυμάτων

Οι ιατροδικαστές απέφυγαν να το χαρακτηρίσουν «δυστύχημα», κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση...

Must Read

Το ενιαίο πόρισμα της νεκροψίας για τα δεκάδες θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών ήρθε σήμερα στο «φως», προκαλώντας αίσθηση για το γεγονός ότι ως αιτία  θανάτου αναγράφεται σιδηροδρομικό «ατύχημα» αντί για το -σωστότερο- «δυστύχημα».

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκε η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, ως αιτία θανάτου των -μέχρι στιγμής- 57 ανθρώπων αναφέρονται οι «πολλαπλές βαριές κακώσεις σώματος, συμβατές αναφερόμενου σιδηροδρομικού ατυχήματος», σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του thesstoday.gr.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα πρώτα πιστοποιητικά περιέγραφαν αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο, επειδή αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας και, κατά συνέπεια, την καθυστέρηση της ταυτοποίησης των θυμάτων, κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο(…), αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Το thesstoday.gr παρουσίασε, επίσης, το ΦΕΚ που αφορά τις με δημοσία δαπάνη κηδείες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση το ρεπορτάζ του ιστότοπου, έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω…

Στους 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, 55 τα ταυτοποιημένα θύματα

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57, 55 εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί από συγγενείς τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών.

Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της Παρασκευής 3/3.

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έγινε, επίσης, γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής και θα ακολουθήσουν οι τελευταίες έρευνες σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This