Πολυεθνικός όμιλος καλύπτει τα κενά των τραπεζών που ξηλώνουν τα ΑΤΜ τους σε απομακρυσμένες περιοχές

Must Read

Παρά το γεγονός ότι τα μνημονιακά χρόνια 2010 – 2018 οι ελληνικές τράπεζες μέσω τριών κεφαλαιοποιήσεων άντλησαν 64 δισεκατομμύρια ευρώ, αδιαφορούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κλείσιμο όχι μόνο υποκαταστημάτων αλλά και ΑΤΜ, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, ακόμη και σε ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο πολυεθνικός όμιλος Euronet, ο οποίος έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερα από 50.000 ΑΤΜ υπό τη διαχείρισή του. Η Euronet ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα», με στόχο την εύκολη και διαρκή πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η νέα υπηρεσία έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες δυσκολίες συμπολιτών μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα μετρητά τους, ειδικά με τη διαφαινόμενη τάση μείωσης τραπεζικών καταστημάτων και απόσυρσης τραπεζικών ΑΤΜ. Η Εuronet έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο με περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ σε όλη την επικράτεια. Η νέα υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα» παρέχεται ήδη «σε περισσότερα από 40 σημεία σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας για εύκολη πρόσβαση στα μετρητά χωρίς την ανάγκη επίπονων μετακινήσεων».

Η χρήση των μετρητών εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή των καταναλωτών, με ποσοστό σε συναλλαγές με μετρητά στην Ελλάδα μεγαλύτερο από 80%. Η δυνατότητα που παρέχουν τα ΑΤΜ της Εuronet για απρόσκοπτη πρόσβαση σε μετρητά 24×7 κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική από τους χρήστες. «Η πρόσβαση στα μετρητά είναι μια σημαντική υπηρεσία για κάθε πολίτη, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου τελευταία παρατηρούμε το φαινόμενο οι τράπεζες να μειώνουν τη δραστηριότητά τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδράμουμε ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συχνά αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους, επιβαρυνόμενοι με πρόσθετο κόστος σε χρόνο και χρήμα» δήλωσε η κυρία Ιωάννα Κρικελλή, διευθύνουσα σύμβουλος της Euronet στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία «ΑΤΜ στην Κοινότητα» είναι ειδικά σχεδιασμένη για δήμους και κοινότητες που ενδιαφέρονται να παρέχουν τη δυνατότητα για ανάληψη μετρητών στους πολίτες τους, παρέχοντας τον κατάλληλο χώρο με την Euronet να αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη εγκατάστασης, τροφοδοσίας και λειτουργίας των ΑΤΜ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This