Τετάρτη 28/7/2021

Απόλυτος κυρίαρχος του ΟΛΘ ο Ιβάν Σαββίδης

Απόλυτος κυρίαρχος στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης γίνεται πλέον ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, αφού και τυπικά πλέον το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ανήκει στην Belterra Investments Ltd, εταιρία συμφερόντων του.

ΨΨΨ

Στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης αναφέρεται: «Η εταιρία “Belterra Investments Ltd.” (Belterra), με έδρα την Κύπρο, βάσει του από 4/6/2021
Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών (SΤA), και κατόπιν της εγκρίσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού δυνάμει της υπ’ αριθμ. 727/2021 αποφάσεώς της, προχώρησε στην απόκτηση από την εταιρία “Helanor Holdings Ltd.” (Helanor) του εναπομείναντος 70% των
μετοχών της εταιρίας “Melbery Investments Ltd.” (Melbery) με έδρα την Κύπρο, σε εκτέλεση του από 1/2/2021 Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της Belterra και της Helanor. Κατόπιν της ανωτέρω μεταβίβασης των μετοχών, η αγοράστρια Belterra κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της Melbery και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67%. Συνεπεία των ανωτέρω, η Belterra απέκτησε έμμεσα ποσοστό 67% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ Α.Ε.».

Η αγοράστρια Belterra, με βάση ενημέρωση στην οποία προέβη προς τη διοίκηση της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε., αναφέρει πως δεν έχει πρόθεση εξόδου της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ