Μήνυμα ΒΕΘ προς Κώστα Σκρέκα: «Στηρίξτε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

Aποδέκτης σειράς ζητημάτων που ταλανίζουν τον βιοτεχνικό κόσμο

Must Read

Τα προβήματα όλα στο τραπέζι και ο υπουργός προ των ευθυνών του!

Ειδικότερα, για την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και ενίσχυσης των βιοτεχνικών επιμελητηρίων μέσα από μια σειρά προτάσεων μίλησαν στον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, τόσο ο πρόεδρος Αναστάσιος Καπνοπώλης όσο και μέλη της διοικητικής επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός έγινε αποδέκτης σειράς ζητημάτων που ταλανίζουν τον βιοτεχνικό κόσμο όπως: το ενεργειακό κόστος, η δυσκολία εύρεσης εργαζομένων, ακόμη και αν αυτοί δεν είναι εξειδικευμένοι, η δυσκολία εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα, η έλλειψη ρευστότητας, η δυσκολία ένταξης σε προγράμματα, αλλά και η έλλειψη προγραμμάτων, που είναι προσαρμοσμένα στο μέγεθος των ΜμΕ και τα πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή διασύνδεσης POS με ταμειακές μηχανές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη εξαγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού, την ώρα που όπως σημειώθηκε, δεν υπήρξε μείωση του μη μισθολογικού κόστους, θέμα που επανειλημμένα έχει τεθεί από την επιχειρηματική κοινότητα. Συνάμα, τέθηκε στην συζήτηση η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ τονίστηκε η ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στην σημασία στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην ανάγκη δημιουργίας καλύτερα αμειβομένων θέσεων εργασίας, καθώς και προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, αναφέρθηκε ο υπουργός, έχοντας το βάρος της θέσης και γνωρίζοντας πως πλέον οφείλει να βρει λύσεις. Είπε εξάλλου πως «δεν μπορούν να επιδοτούνται αυτοί που φυτοζωούν. Πρέπει να δούμε την αλήθεια. Αν θέλουμε να πάει καλά η χώρα θα στηρίξουμε αυτούς που πάνε καλύτερα επιχειρηματικά. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Αυξάνονται οι συνταξιούχοι και μειώνονται οι εργαζόμενοι. Πώς θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές;». Αναφορικά με το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ ανέφερε πως μειώνοντάς τον, την επόμενη ημέρα οδηγούμαστε σε μείωση των εσόδων του κράτους… Είπε επίσης πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν… δημιουργηθεί πάνω από 150.000 νέες επιχειρήσεις.

Στήριξη ωστόσο με πράξεις και κίνητρα για να αναπτύξουν εξαγωγικό προσανατολισμό οι επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας την σημασία των συνεργειών και συγχωνεύσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ, Στράτος Σαράντου. Στην στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας προκειμένου να αποκτήσουν εξωστρεφή προσανατολισμό μέσω εξαγωγών αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του ΒΕΘ, Πέτρος Καλπακίδης, ζητώντας κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This