Ευκαιρίες από τον ΟΑΕΔ για 1995 ανέργους: Αυτοαπασχόληση με επιδότηση έως 24.000€ ή πρόσληψη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Must Read

Τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μία από τις 1.445 ανοιχτές θέσεις του προγράμματος προώθησης στην αυτοαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης πρωτοβουλιών και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, λαμβάνοντας επιχορήγηση από 12.000 έως 24.000 ευρώ, έχουν όσοι άνεργοι 18 έως 66 ετών είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν την επιχείρηση για τρεις μήνες μετά τη λήξη της.

Δείτε επίσης: Ευκαιρίες μέσα από 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ – Ποιες είναι οι 55.489 αδιάθετες θέσεις για ανέργους

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους στη ΔΟΥ. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προχωρήσουν στα εξής βήματα:

  • Είτε να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής.
  • Είτε να υποβάλουν αίτηση μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης του επιχειρηματικού σχεδίου τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr).

Δείτε επίσης: Προγράμματα για 38.550 ανέργους και 10 δράσεις απασχόλησης μέχρι τα Χριστούγεννα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για δυο ακόμη προγράμματα

Επίσης, από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι και μετά αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα δύο νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 550 ανέργους, συνολικά.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την προεργασία 300 ανέργων 18-30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε φορείς, οργανισμούς του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». Η διάρκειά του θα είναι επτά μήνες και η αμοιβή θα είναι 650 ευρώ τον μήνα μεικτά.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 250 ανέργων 22-39 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου αυτής, τα οποία δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Η διάρκειά του θα είναι 12 μήνες και οι αμοιβές θα διαμορφώνονται ως εξής: α) Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα φτάνουν έως τα 1.040 ευρώ και β) για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This