10-7-2020

Ποιοι είναι οι πέντε Έλληνες κροίσοι με περιουσίες δισεκατομμυρίων που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes

Πέντε ελληνικά ονόματα φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Πρόκειται για τους Σπύρο Λάτση, Φίλιππο Νιάρχο, Αριστοτέλη Μυστακίδη, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδη, των οποίων η περιουσία συνολικά ξεπερνά τα 10,8 δισ. ευρώ.

Οι ισχυροί άνδρες «έχτισαν» τις περιουσίες τους μέσα από τον χρηματοοικονομικό τομέα, τα ακίνητα, τα πετρέλαια, την ναυτιλία, την μεταλλουργία, τη βιομηχανία, τις εκδόσεις, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, και την τέχνη.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει το Forbes, ο πλουσιότερος εξ αυτών, ο οποίος έφτασε την 848η θέση της παγκόσμιας λίστας των πλουσίων του πλανήτη είναι ο Σπύρος Λάτσης.

Δείτε επίσης: Ράλι ανόδου για τα ακίνητα το 2019! Αυξήθηκαν οι τιμές κατά 6,5%

Ο 73χρονος μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς, τραπεζίτης και εφοπλιστής εκτιμάται πως έχει προσωπική περιουσία 3 δισ. δολάρια που προέρχονται από τη ναυτιλία, μέσα από την επιχείρηση Latsco, τα ακίνητα, μέσω της Lamda Development, τα πετρέλαια, με την Hellenic Petroleum και τον τραπεζικό τομέα, καθώς η οικογένεια κατέχει μετοχές στην EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη.

Πίσω από τον Λάτση βρίσκεται ο γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος, στη 912η θέση της συγκεκριμένης λίστας με περιουσία 2.8 δισ. δολάρια.

Ο Νιάρχος που κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί.

Τρίτος τη τάξει πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, κατά κόσμον «Telis» με περιουσία 1.8 δισ. δολάρια που προέρχεται από το κλάδο των μετάλλων και των εμπορευμάτων.

Την πεντάδα των πλουσιότερων Ελλήνων κλείνουν οι Βαρδής Βαρδινογιάννης και Ιβάν Σαββίδης με περιουσία 1,6 δισ. δολάρια ο καθένας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ