Μητσοτάκης: Κεντροδεξιά νέα Νέα Δημοκρατία – Ψήφος εμπιστοσύνης με 158 βουλευτές

Με τους 158 κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση

Must Read

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώθηκε  η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Αμέσως μετά διεξήχθη η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην οποία εξασφαλίστηκε η «δεδηλωμένη»  Από τους 300 βουλευτές που ψήφισαν, υπέρ της Κυβέρνησης ψήφισαν οι 158 και κατά οι 142, ενώ κανένας δεν δήλωσε «παρών».

Στη συζήτηση συμμετείχαν το σύνολο των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και περί τους 90 βουλευτές.

Μητσοτάκης: Κεντροδεξιά νέα Νέα Δημοκρατία

Την πλήρη… μητσοτακοποίηση της ΝΔ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την «επιτυχία της κεντροδεξιάς νέας Νέας Δημοκρατίας». Στο πλαίσιο αυτό ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επενδυτική βαθμίδα για την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι «θα επιτευχθεί εντός του έτους».

Ψήφο στους απόδημους χωρίς νόημα

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νόμο για την ψήφο των αποδήμων χωρίς κανένα κριτήριο. «Στις αρχές της εβδομάδος που μας έρχεται αναρτούμε ένα νόμο με ένα άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», είπε με τους βουλευτές της ΝΔ να χειροκροτούν όρθιοι και τον Κ. Μητσοτάκη να λέει ότι είναι ευκαιρία να ψηφιστεί από 300 βουλευτές και να φανεί πόσοι είναι πιστοί και στα λόγια και στην πράξη.

Σημειώνεται ότι ο νόμος για να εγκριθεί χρειάζεται 200 ψήφους. Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη υπενθύμιζαν ότι το 2021 την σχετική ρύθμιση είχαν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση και πήρε 190 ψήφους. Αν όμως την ψηφίσουν τώρα τα ίδια κόμματα θα πάρει 202 ψήφους, πρόσθεταν με νόημα.




Για Ανδρουλάκη: Εδώ δεν είναι Ευρωβουλή, θα υποστείτε τη βάσανο

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός φάνηκε ότι αναπτύσσει μία «σχέση διαλόγου» με τον Νίκο Ανδρουλάκη μέσα από παρατηρήσεις, νουθεσίες και προσκλήσεις σε διάλογο (για την συνταγματική αναθεώρηση). «Εδώ δεν είναι Ευρωβουλή. Εδώ υπάρχει άπλετος χρόνος και θα υποστείτε τον βάσανο των επιχειρημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε σε 3 σημεία της κριτικής του ΠΑΣΟΚ. «Προτείνετε να κατασκευαστούν 1.500 κατοικίες από το κράτος. Πόσο πάει το τετραγωνικό; 1.000 ευρώ; Αν είναι 1.000 ευρώ, το κόστος είναι 15 δισ., αν είναι 1.500 ευρώ, θα είναι 22 δισ.», τόνισε αποδοκιμαστικά ο Κ. Μητσοτάκης στον δυσφορούντα Ν. Ανδρουλάκη.

«Αν μιλάμε για σύγκλιση με την Ευρώπη, η πρώτη σύγκριση πρέπει να είναι ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης. Το πετυχαίνουμε; Αναμφίβολα ναι, αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η χώρα μας είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση, έχει 12 ΜW», επεσήμανε και συνέχισε: «Να μιλήσουμε και για το κράτος δικαίου. Ποιος είναι ο τελικός κριτής; Εγώ δεν έκρυψα τις αδυναμίες και τα οποία προβλήματα παρουσιάστηκαν, αλλά ο τελικός κριτής είναι η ίδια η Ε.Ε. και στην τελευταία της έκθεση πρέπει να παραδεχθείτε ότι λέει πως παρατηρείται πρόοδος».

Επισημαίνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δι’ ολίγον στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μου έκανε πολύ εντύπωση ότι μας είπατε τα ίδια πράγματα που λέγατε πριν από 3 μήνες. Σας διέφυγε κάτι: έγιναν εκλογές. Δύο εκλογές. Πήγαμε στο 41% και πήγατε στο 17%. Καταλαβαίνω την σύγχυση. Αντιπολιτευόσαστε ένα σκιάχτρο, μία κακιά παράταξη που ερχόταν από το παρελθόν. Αλλά ο λαός έβλεπε κάτι άλλο και μας επιβράβευσε. Πρώτος εγώ είπα ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα και δύσκολες μάχες που πρέπει να κερδίσουμε», σημείωσε.

Για την οικονομία και την ακρίβεια ο πρωθυπουργός επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας: «Αυτό που δεν λέτε είναι ότι ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό που δεν λέτε είναι ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, παρότι επίμονος, στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από την Ευρώπη. Και αυτό που δεν λέτε είναι ότι οι χώρες που μείωσαν προσωρινά τον ΦΠΑ δεν είχαν αποτελέσματα, εκτός από μείωση δημοσίων εσόδων».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This